Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden İlhan Varank (45), imam İbrahim Yılmaz (22), Halil Kantarcı (37), Yunus Emre Ezer (38), Erkan Pala (51) ve Ömer Cankatar (33) için Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, konuşması “İdam isteriz” sloganlarıyla kesilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"Değerli kardeşlerim, dün de ifade ettim. Demokrasilerde halkın talebi bir kenara konulamaz. Bu sizlerin bir hakkıdır. Bu hak anayasal olarak gerekli olan mevkilerde değerlendirilmesi yapılır ve karar verilir.”

‘ABD VE BATI’NIN TAVRINI GÖRECEĞİZ’

"Bu Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının kaçacakları bir yer yok, inlerine gireceğiz demiştik, şimdi tam anlamıyla girdik" diye devam eden Erdoğan ABD ve Batı ülkelerinden de bu kişilerin istendiğini belirterek, ”Tavırlarını ayrıca göreceğiz" ifadelerini kullandı.

‘GEVŞEMEK YOK’

"Gevşemek yok. Bu defa özellikle bu hafta çok önemlidir" diyen Erdoğan, "Aynı şekilde meydanlardan ayrılmayacağız Meydanları sizler doldurmalısınız. Gevşemeye gelmez. Bu iş 12 saatlik bir operasyon değildir. Kararlı bir şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.

Törene, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı Ömer Çelik ve İHH Başkanı Bülent Yıldırım katıldı.