Türkiye’den gelen suyun yönetimi konusunda Hükümet adına dört bakanın Ankara’da yaptığı temasların ve konu dün Bakanlar Kurulu’nda görüşüldü.

Toplantıda Ankara'da su konusuyla ilgili hükümet adına temaslarda bulunan bakanların sunduğu metin değerlendirildi. Bakanlar Kurulu’nda söz konusu metnin onayladığı öğrenildi. Toplantı sonrası ise açıklama yapılmadı.

Öte yandan CTP içinde uzlaşılan metin konusunda çok büyük görüş ayrılıkları olduğu öğrenildi.

Bazı CTP kurmaylarının Ankara ile uzlaşılan metne şiddetle karşı çıktığı ve söz konusu metni tam bir özelleştirme olarak gördüğü belirtildi.

“Vatandaşlıklarda adım atılmalı”

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Siber başkanlığındaki Meclis heyetiyle görüşmesinde KKTC’deki vatandaşlıklar konusunda adım atılmasını istedi

Öte yandan dün gece su konusuyla ilgili 28 belediye başkanına brifing verildi.

Türkiye’yle üzerinde yüzde 99 uzlaşıldığı belirtilen metin hakkındaki brifing, saat 19.00’da İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nda yer aldı.

 Cumhuriyet Meclisi Sibel Siber ve heyeti ile Ankara’da görüşen TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kıbrıs'ta 2004'te yapılan referandumda Rumların "hayır" oyları nedeniyle kabul edilmeyen Annan Planı'ndan geri adım atılmaması gerektiği üzerinde durduğu ve "Geri adım atmak yanlış olur" dediği ifade edildi. Annan Planı döneminde Rumlara verilecek yerler arasında bulunan Güzelyurt ilçesine yönelik de konuşan Erdoğan'ın, "Güzelyurt'un Rumlara verilmemesi lazım. Annan Planı kabul edilmediği için orada olanlar geçerli değil" sözlerini kullandığı bildirildi. KKTC'de vatandaşlık hakkı elde eden, ancak hâlâ vatandaş olamayan yaklaşık 10 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının sorununa da dikkati çeken Erdoğan'ın, KKTC heyetinden bu konuda adım atılmasını istediği öğrenildi.

KKTC heyetinin ise, "Vatandaşlıklar için bir yasa çalışması var" dediği belirtildi.

Öte yandan KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı yazılı bir açıklama yaparak, Ankara temaslarını değerlendirdi.

Meclis heyeti, vatandaşlık konusunun gündeme geldiğini doğruladı ve “Meclisimizde Hukuk ve  Siyasi İşler Komitesi'nin gündemindeki vatandaşlık yasasının geçmesiyle birlikte vatandaşlık konusunun siyasi malzeme ve popülizmden uzak, hak adalet ilkesinin geçerli olacağı bir yapıya kavuşturulacağı tarafımızdan dile getirildi” açıklaması yaptı.