Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlayacağımız 2023'te, Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer almasını sağlamak için azimle çalışmaya, gerekli tüm adımları atmaya devam ediyoruz" dedi.

Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 92. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel kurucu belgelerinden biri olan Lozan Barış Antlaşması'nın 92. Yıl dönümünü idrak edildiğini anımsattı. Türkiye Cumhuriyeti'nin, kuruluş yıllarında temelleri atılan vizyonu hayata geçirmek için sahip olduğu azim ve heyecanı aynen koruyarak, hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerlediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, insanı merkeze alan, kadim değerlerinden beslenen, ilkelerinden taviz vermeyen bir dış politika anlayışıyla, günümüz dünyasının en karmaşık bölgesinde istikrarın, güvenin ve barışın teminatı durumunda olduğunu vurguladı.

"AZİMLE ÇALIŞMAYA, GEREKLİ TÜM ADIMLARI ATMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü kutlanacağı 2023'te, Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer almasını sağlamak için azimle çalışmaya, gerekli tüm adımları atmaya devam edeceklerini ifade etti.

"İSTİKBALİMİZİN DAHA İYİ OLACAĞININ DA MÜJDECİSİDİR"

Halihazırda G-20 Dönem Başkanlığını yürüten Türkiye'nin, aradan geçen 92 yılda geldiği yer, elde ettiği başarı, aynı zamanda istikbalin daha iyi olacağının da müjdecisi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu vesileyle, aziz milletimizin gayret ve desteği ile ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma konusundaki kararlılığımızı vurguluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."