Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı, muhalefet liderlerinden ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi telefonla aradı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı TBMM’nin "onurlu bir duruş sergilenmesinden dolayı" Kahraman’ı ve onun şahsında milletvekillerini tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı çerçevede Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yi de arayarak, iktidar partisiyle birlikte demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkarak darbe girişimine prim vermemelerinden dolayı teşekkürlerini ilettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın demokrasiye sahip çıkma konusunda tüm partilerin ortak tavır sergilemelerinin önemini de vurguladığı öğrenildi.

"Bizim de bildirimiz"

Bundan önce İstanbul Kısıklı'daki evinin önünde halka seslenen Erdoğan, Meclis'in ortak bildirisiyle ilgili şunları söylemişti:

"Şüphesiz ki her talebin değerlendirilmesi, konuşulması demokrasilerde haktır. Fakat şu anda bu yapı İstiklâl Savaşı'nın mücadelesini vermiş olan TBMM'yi bombaladı. Bu yapı, bombaladıkları yerde artık Parlamento’nun duracağını zannettiler. Parlamento bugün toplandı, bir araya geldiler. Dört parti ortak bildiri yayınladı. Bu ortak bildiri aynı zamanda bizim de bildirimizdir, imzamızı koyarız. İşte bu birliğe, beraberliğe, dayanışmaya her zaman ihtiyacımız var. Bununla aşamayacağımız engel yoktur. Zaten bunlar, Türkiye'nin yükselişini hazmedemeyenlerin eylemi. Onlar isteseler de istemeseler de Allah yardımcı olacaktır. Bütün mesele sizin, ilk andan itibaren meydanlara çıkmanızdı. O her şeyi alt üst etti. Diyorum ki hafta boyu biz bu birlikteliğimizi devam ettirmeliyiz. Hafta boyu bu buluşmaları devam ettirmeliyiz. İnşallah gerek Başbakanımız, gerek hükümetimiz, çalışmalarını sürdürüyor."

Kaynak: Al Jazeera