TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkçemizi, sanat, edebiyat, bilim ve eğitim dilleri arasında daha yükseklere taşımak önceliğimiz olmalıdır" dedi.

Türk Dil Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınlayan TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkçemiz, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi nesilden nesile aktaran, geçmişimiz ile günümüz arasında köprü kuran büyük zenginliklerimizden biridir" dedi. Çok geniş bir coğrafyada kullanılan, zengin sözcük varlığıyla dünyanın önde gelen dilleri arasında yer alan Türkçe'nin, şive ve ağız farklılıkları olsa da, kardeş halklarla aramızdaki en önemli iletişim aracı olduğunu belirten Erdoğan, "Bizi millet yapan değerlerin başında gelen Türkçemizin yaşatılması, güzellikleri ve zenginlikleriyle korunması; sahip olduğumuz bu eşsiz hazinenin, kelime, deyim ve atasözü gibi tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarılması büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı. "Türkçemizi, sanat, edebiyat, bilim ve eğitim dilleri arasında daha yükseklere taşımak önceliğimiz olmalıdır" diyen Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kadim dilimizi yabancı kelime istilasına karşı korumak, bu alanlarda daha çok eser üreterek Türkçemizin itibarını yükseltmek, her yaştan vatandaşımızın günlük hayatta da Türkçe kelimeleri tercih etmesini özendirmek, dilimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli gibi gönül erlerimizin barış, dostluk, sevgi ve hoşgörü gibi evrensel mesajlarım tüm insanlığa ulaştıran güzel Türkçemizi korumak, yaşatmak ve geliştirmek için tüm vatandaşlarımın gerekli hassasiyet ve çabayı göstereceklerine inanıyorum. Türk Dil Bayramı'nın çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere, tüm milletimiz için bu doğrultuda hayırlı bir uyanışa vesile olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."