MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'daki patlamayla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) görevlendirmesini "hayırlı bir adım" olarak değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Habertürk-Show TV ortak yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ankara Garı önündeki patlamalara ilişkin soruya Bahçeli, "Ankara'daki eylemi yapan DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği gibi tecrübeli, çok sayıda eylem yapmış grupların daha tedbirli olmaları gerekliydi. Emniyet güçleri ile koordineli çalışmaları gerekliydi. Emniyet'teki 3 görevden alma toplumu rahatlatmıştır. Suruç ve Ankara katliamını yakından incelemekte fayda var. 20-25 gün kaldı seçime, seçim hükümeti olduğundan dolay şu an istifaların da önemi yoktur" yanıtını verdi.

"CUMHURBAŞKANI, İLK DEFA BİR ANAYASAL GÖREV ÜSTLENMİŞ, DDK'YI GÖREVLENDİRMİŞ. BU HAYIRLI BİR ADIMDIR"

Terörle mücadelede önemli olanın istihbarat olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bombalar Ankara'ya taşınıyorsa burada bir zafiyet vardır. Bizim bilmediğimiz bir şey varsa öğrenebilmek için iktidarın açıklamalarını beklemek lazım. Sayın Cumhurbaşkanı, ilk defa bir anayasal görev üstlenmiş, DDK'yı görevlendirmiş. Bu hayırlı bir adımdır. DDK önemli bir kuruldur. Ne milleti ne de Sayın Cumhurbaşkanı'nı fazla bekletmesinler, gereğini yapsınlar" dedi.

"DAVUTOĞLU RAHAT OLSUN, BİZ BAŞARI GÖRÜRSEK DESTEK VERİRİZ"

Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'nun muhalefet partilerine imzalama çağrısında bulunduğu terörle mücadele deklarasyonuyla ilgili soruyu, "Milli İstihbarat Teşkilatı, Başbakan'ın kendisine bağlı. Bizimle bir araya gelerek deklarasyon yayınlamasına ne gerek var. Davutoğlu rahat olsun, biz başarı görürsek destek veririz. TSK'da MİT'te yetişmiş çok başarılı uzmanlar var. Bunların arkasına sağlam bir siyasi irade gelirse terörün kökü kazınır" şeklinde yanıtladı.

"FAYDASI OLSA FİZAN'DA DA OLSA GİDERİM"

Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'nun görüşme teklifini reddetmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun teklifini kabul etmesinin toplumda yanlış bir algıya sebep olabileceğini düşündüğünü belirterek, "Muhalefet olarak görüştük, dertleştik ne olacak? Faydası olsa Fizan'da da olsa giderim" diye konuştu.