Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sivil toplum kuruluşları temsilcileri adına düzenlediği iftar yemeğinde hediye aldığı ve üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin yazılı olan kalemi, sosyal medya üzerinden ihtiyaç sahipleri için 7 iaşe paketi karşılığında verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sivil toplum kuruluşları temsilcileri adına verdiği iftar yemeğine katılan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, ilginç bir uygulamaya imza attı. İftar yemeğinin ardından kendisine hediye edilen kalemi, sosyal medya üzerinden takipçileri ile paylaşan Şahin, hediye aldığı kalemi 3 iaşe karşılığında açık oturuma soktu. Sosyal medya üzerinden yaptığı açık oturumda 7 iaşe karşılığında kalemi arkadaşına veren Mahmut Şahin, belirlediği ihtiyaç sahiplerine iaşeleri teslim etti.

Şahin, "Cumhurbaşkanımız 14 Temmuz'da Ramazan'ın son haftası, sivil toplum kuruluşlarını iftara davet etti. Bizde davete katıldık ve iftarımızı yaptık. Kendisi ile tanıştık ayaküstü bir sohbetten sonra, katılanlara birer dolma kalem hediye etti. Kalem de kaliteli güzel bir kalem ve üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yazıyor. Ramazan ayında bu hediye anlamlı ve sonuçta bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nın kalemi. Fakat bu kalemin benim yazmamdan ziyade "birilerine faydası olur mu?" diye bir fikir aklıma geldi. İftar dönüşü de kalemin fotoğrafını çekip sosyal medya da paylaşıp "bu kalemin paketini açmadan 3 tane iaşe paketi verene vereceğim" yazılı bir fotoğraf paylaştı. Ramazan da bu yardım duygusu daha bir artıyor. Yokluk anlaşılıyor, Ramazan duygusundaki açlık o duyguları artırıyor.'Türkiye de ilk defa fakir sofrasına oturan Cumhurbaşkanı'nın kalemi de o fakirlerin evlerinde bir faydaya neden olabilir mi?" diye düşündüm. Hakikaten güzel de tepki aldık. 7 iaşe paketine kalemi verdik" ifadelerini kullandı.

7 iaşe karşılığında kalemi alan Kemal Oral da, aldığı kalemi üniversite öğrencisine hediye edeceğini söyledi. Oral, "Bunu temelinde sosyal projeye imza atmak, Ramazan gününde güzel bir iş yaparak buna vesile olduk. Arkadaşım böyle bir teklif sundu ve bizde vesile olduk. Biz bunu güzel bir şekilde yapalım, güzel iaşe paketleri verelim, bu kalem de çok güzel ve anlamlı bir hediye. Ben bu kalemi kendime de almıyorum. Kalemi 7 aileyi sevindirirken, mutfaklarına katkı sağlarken bu kalemi alıp ben mutlu olmayacağım. Bende bir üniversite öğrencisine hediye etmek istiyorum. Bunda ki amacım da üniversite öğrencisi gençlerimiz, bu kalemi güzel işlerde kullansın diye bu kalemi hediye edeceğim" şeklinde konuştu.