Şanlı Erenköy Direnişi ve direnişte şehit düşenlerin anılacağı törene gitmek üzere yola çıkan ziyaretçiler, Güney Kıbrıs’a geçişte “önceden plaka kaydı yapmayan araçlardan” dolayı bazı sıkıntılar yaşıyor.

TAK muhabirinin Erenköy Mücahitleri Cemiyeti Başkanı Mustafa Arıkan’dan aldığı bilgiye göre, Erenköy’e gitmek üzere bugün sabah yola çıkan toplam 67 araçtan saat 09.20 itibariyle 45-50 tanesi geçiş yapabildi.

Arıkan, Güney’e geçişte yaşanan sıkıntının; bazı araçların önceden plakalarını kaydettirmedikleri için yaşandığını belirterek, ziyaretçilerin mağdur olmaması için izinsiz araçlarda bulunanların diğer izinli araçlara alındığını ve geçişin bu şekilde sağlandığını kaydetti.

Bazı ziyaretçilerin dışarıda kalma ihtimalinin sorulması üzerine Arıkan, şu an için net bir şey bilmediğini, çünkü diğer araçların durumuna göre geçişlerin yapılıp yapılamayacağının belli olacağını söyledi.

1470639585.jpg

YEŞİLIRMAK KAPISINDA ARAÇLARLA İLGİLİ YAŞANAN SORUNDAN DOLAYI VATANDAŞLAR MAĞDUR OLDU

Erenköy Direnişi ve direnişte şehit düşenleri anmak için Erenköy’de düzenlenen törene gitmeye çalışan yüzlerce kişi, Yeşilırmak Kapısı’nda araçlarla ilgili yaşanan sorun yüzünden mağdur oldu.

Erenköy Mücahitleri Cemiyeti’nin verdiği bilgiye göre, törene gitmek için gelen vatandaşları taşıyan otobüslerin bir bölümünün önceden plaka kaydı yaptırmaması nedeniyle, Rum polisi söz konusu araçların geçişine izin vermedi.

Otobüslerle sınır kapısına gelen vatandaşlar, törene gidebilmek için plakaları kayıtlı olan  otobüslere aktarıldı. Ancak bu süreçte sınır kapısında onlarca aracın içindeki vatandaşlar bir saatten fazla beklemek zorunda kaldı.

Hafta sonu Kıbrıs Rum Yönetimi’nin geçişi için sadece 32 araca izin vereceğini açıklamasından dolayı sorun yaşanmış ancak daha sonra Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı girişimleriyle bu sorunun ortadan kalktığı duyurulmuştu.

1470639586.jpg