Ceren ERCİH 

Dörtyol Muhtarı Salih Erer, Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış programında Dörtyol’un sıkıntılarını anlattı. Erer, sıkıntıların gittikçe arttığını ve siyasilerin ise yalnızca seçim arifelerinde yanlarına uğradıklarını dile getirdi. Planlı ve programlı bir çözümün olmadığını da söyleyen Erer, halkın artık bu sıkıntılardan kurtulması gerektiğini ifade etti. 

“SIKINTILARIMIZ GİTTİKÇE ARTIYOR” 

23 yıldır Dörtyol’da oturduğunu ve 23 yıldır Dörtyol’daki hiçbir soruna çözüm bulunmadığını Erer, şu sözlerle ifade etti; “Sıkıntılarımız gittikçe artıyor. Hiçbir siyasi makamdan da çözüm göremiyoruz. 23 yıldır Dörtyol’da oturuyorum ve bugüne kadar hiçbir siyasetçinin Dörtyol’a gelip de bunu yaptıralım, bunu yapalım dediğini yalnızca seçim arifelerinde duyduk.” 

“HALKIN ÇOK CANI YANDI HALEN DE YANIYOR” 

Dörtyollu’nun belediyeden beklentisini de aktaran Erer; “Yıllardır yol çalışması yapılıyor, kaldırım yapılıyor hiçbir şey ilerlemiyor. İçişleri bakanlığına yazdım, kaymakamlığa yazdım eski dönemlerde. Halkın çok canı yandı halen de yanıyor” dedi. 

“EN BÜYÜK SIKINTI İŞSİZLİK” 

Dörtyol gençlerinin sıkıntılarına da değinen Erer, gençlerin en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunu şu sözlerle dile getirdi; “En büyük sıkıntı işsizlik. Üniversite mezunu ya benzincide çalışıyor, ya tuhafiyeci de çalışıyor. “ 

“HÜKÜMETİMİZ ÇOK DUYARSIZ, KENDİ KAVGALARINDAN HALKI GÖRMEZ OLDULAR” 

Su sıkıntıları çekmelerine rağmen belediyelerin ek hizmet alımına devam ettiğini, aydınlatma sorunları da yaşadıklarını ancak belediyenin ödemediği faturaların bedellerinin halka kesildiğini de aktaran Erer, sözlerini şöyle tamamladı; 

“Bir vatandaş 38 ton su kullanmış ve borcunu sıfırlamış. Bu ay gelen de ise 17,50 bakiye 20 TL ‘de ek hizmet bedeli. 2014’ün faturasında ek hizmet bedeli 10 TL. Girne Belediyesinin de faturası da elimdedir ve ek hizmet bedeli diye bir konu yoktur. Resmen bu vatandaşın cebinden göz göre göre çalmadır. Su sıkıntıları çektik. İnönü Belediyesi bu ek hizmeti neye dayanarak ve hangi yasaya uyarak bizden alıyor? Aydınlatma paraları, yıllarca ödedik, belediye ödemiyorsa bunun cezasını halk mı çekecek? Elektrik borcundan dolayı parkın ışıkları kesik… Yıllarca ödedik, belediye gelip ödemediği için kurum geldi elektriği kesti. Hiçbir parkımızda elektrik yok. Köylerde güvenliği nasıl sağlayacağız? 

Geçmişte grev kararı aldık. Grev askıdadır. Lefkoşa- Mağusa yolunu köylü olarak, halk olarak 8-10 arası kapatmaya karar verdik. Sebebin biri köy dışındaki kanallar, çocukların rahat bir şekilde okula gidememesi, sağlık konusu. Bu konularda hükümetimiz çok duyarsız, kendi kavgalarından halkı görmez oldular. KKTC halkı için mecliste ya da bakanlar kurulunda tartışan yok. Sen orayı batırdın, den oraya peşkeş çektin,. Başka bir şey yok.”