İbrahim Diran

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Olağan Genel Kurulu’nda, ülkedeki ekonomik sorunlarla, iş yapma ortamının iyileştirilmesi için atılması gereken adımlar konuşuldu..

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Olağan Genel Kurulu, 53’üncü dönem mali ve faaliyet raporunun aklanması gündemiyle Oda binasında yapıldı.

Genel Kurul Erdil Nami Divan Başkalığı’nda yapıldı. Toplantıya, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit de katıldı.

ERHÜRMAN

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise konuşmasını 28 Mart 2017’de iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen bir toplantının ardından yapılan açıklama üzerine yaptı.

Açıklamadaki bazı tespitlere değinen Erhürman, iş sorunlarının Kıbrıs sorununun çözümüne veya Türkiye ile imzalanan protokollere bağlanmasının sorunları kör düğüme dönüştürdüğü yöndeki tespitin “çok önemli” olduğunu kaydetti.

Açıklamada grup çıkarlarının toplum çıkarlarının önüne çıkarıldığı saptamasının da yapıldığını kaydeden Erhürman, bu tespitin yapılmasının kendi başına tarihi bir an olduğunu söyledi.

Açıklamada, ülke kaynaklarının heba edildiğine de vurgu yapıldığını kaydeden Erhürman, bugün belki Lefke, Karpaz bölgelerinin kurtarılabileceğini ancak Girne’nin artık kurtarılamayacak durumda olduğunu belirtti.

Erhürman, “Geri döndürülemeyecek kadar çok zarar verdik, Artık kaynaklarımızı heba etmemeliyiz”

Söz konusu açıklamayı “Tarihi bir açıklama” olarak niteleyen Erhürman, “Maalesef bu ülkede hepimizin çorbada tuzunun bulunduğu yozlaşmış bir sistem oluşturuldu” dedi.

Erhürman, yeni bir sistem oluşturulması gerektiğini, tarım arazileri, inşaat alanları, turizm arazileri ayrışımının yapılması, kaliteli üretime geçilmesi, dışta rekabet edebilmek için üretimde güç birliği yapılması, halkta “biz bir şey yapamayız” düşüncesini, yapabiliriz anlayışına dönüştürmek gerektiğini ifade etti.

Kıbrıs sorunun çözümünün de öngörülebilirlik açısından çok önemli olduğunu ifade eden  Erhürman, ancak çözümün iç sorunların çözülmesi açısından sihirli bir değnek olmadığını kaydetti