CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise, Cumhurbaşkanı Akıncı’yla müzakere süreciyle ilgili son gelişmeleri değerlendirdiklerini, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün yine bu görüşmede olmadığını söyledi.

Erhürman, Akıncı’nın önümüzdeki 2,5 aylık sürenin son derece önemli olduğunu ve bir sonuca ulaşmak için bu sürenin doğru değerlendirilmesi gerektiğini belirttiğine işaret ederek, bu konuda siyasi partilerden, özellikle kendileri gibi Güneydeki partilerle de iletişimi olan partilerden yardım istediğini anlattı.

Kendilerinin de bu sürecin çok kritik olduğunu düşündüklerini, Temmuz başı gündeme gelebilecek kazı çalışmalarının ilişkileri gerebileceğini ve sonrası için sıkıntı yaratabileceğini ifade eden Erhürman “Bu nedenle biz Cumhurbaşkanı’na iki toplum arasındaki barışçıl ilişkileri korumak adına hem bu iki buçuk aylık süreç içerisinde hem de sürecin devamında neler yapılabileceğine ilişkin çalışmaları yoğun şekilde birlikte sürdürmemiz gerektiğini söyledik” dedi.

Erhürman, Akıncı’nın çözüm sürecine bağlılığına güvenlerinin tam olduğunu belirterek “Umarız Anastasiadis’in de gerçekten söylediği gibi seçimden ziyade geleceği ve çözümü düşünüyordur ve bu 2.5 aylık sürenin sonunda kapsamlı çözüme ulaşılır “ dedi.

Aksi takdirde göğüslemede güçlük çekilecek risklerle karşı karşıya kalınmasının söz konusu olabileceğini dile getiren Erhürman, bunun iki halk için de iyi olmayacağını bu yüzden de tüm enerjinin kapsamlı çözüme odaklanması gerektiğini söyledi.

Erhürman, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ve müzakere heyetine güvenlerinin tam olduğunu vurguladı.