Cumhuriyetçi Türk Partisi, ‘sokaktayız’ adı altında yaz boyunca sürdürdüğü gezilere dün Geçitkale ile devam etti. Genel Sekreter Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet belediyenin icraatlarını yerinde inceleyerek bilgi aldı. Ziyaretlerde çevre düzenlemeleri ve yatırımlar dikkat çekti. Geçitkale’nin köy olmaktan çıktığı neredeyse turistik bir beldeye dönüştüğü gözlemlendi. Göreve geldiği son iki yılda kısıtlı imkanlara rağmen Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ve ekibinin icraatları istedikten sonra neler yapılabileceğini gözler önüne serdi. 

ERHÜRMAN: VİZYON SAYESİNDE GEÇİTKALE KALKINIYOR

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman ziyaretlerin ardından yaptığı değerlendirmede gördükleri karşısında etkilendiğini belirterek, “Geçitkale Belediye Başkanı sevgili Hasan Öztaş’ın ve Geçitkale Belediyesi’nin kıt kaynaklarla yaptıkları işler ve verdikleri hizmetler gerçekten etkileyici. Bir yandan çevreye duyarlı düzenlemelerle beldeyi güzelleştirirken, diğer yandan kreş ve park gibi projelerle çocuklara ve ailelere hizmet götürmeyi ve kilisenin restorasyonu projesiyle Geçitkale’ye turizm ve dolayısıyla belde ekonomisi açısından da adım attırmayı ihmal etmiyorlar” dedi. Erhürman, Geçitkale’nin bu vizyon sayesinde, bölgedeki herhangi bir köy olmanın çok ötesine geçmiş durumda olduğunu, bu şekilde çalışmaya devam edildiği takdirde, Geçitkale’nin Lefkoşa’dan Karpaz’a giderken yanından geçilen bir köy olmaktan çıkıp, adanın dört bir yanından insanların ve turistlerin ziyaret etmek isteyecekleri güzel ve turistik bir beldeye dönüşeceğinden emin olduğunu söyledi.      

geçitkale-park.jpg

ÖZTAŞ İCRAATLARINI ANLATTI  

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ise son iki yılda belediyenin gerçekleştirdiği icraatları anlattı. Öncelikle büyük çember denilen bölgede kalıcı çiçekler ve ağaçlarla peyzaj çalışması yaptıklarını belirten Öztaş, derenin de ıslah edildiğini ve üzerine yürüyüş yolu yapıldığını aktardı. 9 yüz bin liralık yatırımla kasaba meydanının düzenlendiğini, kafeterya ve çocuk parkı yapıldığını, Atatürk büstüne son şeklinin verildiğini belirten Öztaş, 13’üncü yüzyıldan kalma bir kilisenin tadilat ihalesinin de sonlandığını ve Avrupa Birliği’nin katkısıyla bunun da tamamlanacağını kaydetti. Rum zamanından kalma eski bir binanın ise Bakanlar Kurulu kararı ile belediyeye kazandırılarak belediye kreşi olarak hayata geçirileceğini vurgulayan Öztaş, bunun yanında atıl durumda olan çocuk parkını da yeniden bölgeye kazandırdıklarını ifade etti. ‘Engelsiz belde Geçitakale’ sloganı ile yola çıktıklarını, bu amaçla 4 kilometrelik kaldırımı tüm engelliler için yeniden düzenlediklerini belirten Öztaş, kaldırımları ağaç ve çiçeklerle süslediklerini, oturma grupları koyarak halkın vakit geçirebilmesini sağladıklarını söyledi. Öztaş, atıl durumda olan kapalı sinemanın yeniden köye kazandırılması için ilk etabı olan Gençlik Kültür Kongre Merkezi’nin tadilatını tamamladıklarını, ikinci etap olan koltuk, halı, ses sitemi ve cep sineması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Yerel üreticiyi kalkındırmak adına Cittaslow’a başvurulduğunu, Mallıdağ’ı pilot bölge olarak belirlediklerini vurguladı. Yamaçköy’de su isale hattı değişiminin yapıldığını, mezarlığın olduğu bölümde istinaf duvarı ve yol genişletme çalışmalarının sürdüğünü ve TC Yardım Heyeti aracılığıyla Yamaçköy’de inşası bitmek üzere olan cami ve imam lojmanın da çok yakında bölgeye kazandırılacağını açıkladı. 

gecitkale-kilise.jpg