Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), “Sokaktayız” adı altında yaz boyunca sürdürdüğü gezilere dün Mehmetçik ve Erenköy ile devam etti. Zeka Bey Tohum Merkezi’ni ve Erenköy Lisesi’ni gezen partililer, belediyelerin icraatları hakkında bilgi aldı.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Tufan Erhürman, Örgüt Sekreteri Erdoğan Sorakın ve Sivil Toplum Örgütleri Sorumlusu Ahmet Barçın’ın katıldığı ziyaretlerde, bölge halkı ile sohbetler de gerçekleştirildi.

Erenköy ziyaretine CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları eşlik ederken, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de bölgedeki yatırımları ve Zeka Bey Tohum Merkezi’ni partililere gezdirdi.

ERHÜRMAN: “MEHMETÇİK BELEDİYESİ BİR İLKİ BAŞARDI”

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, ülkede ilk olma özelliği taşıyan ve Mehmetçik Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zeka Bey Tohum Merkezi’nin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini ve ata tohumların/yerli tohumların nesilden nesile aktarılması için gösterilen çabanın takdir edilmesi gerektiğini belirtti.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ve merkez çalışanlarından bilgi alan Erhürman, ekim alanlarını gezerek ürünleri yerinde inceledi. Erhürman, belediyenin uygulamasının tüm ülkeye örnek olmasını diledi.

1473595513.jpg

SARIÇİZMELİ: “TOPLUMUN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Merkezin hayata geçmesinde çaba ortaya koyan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli verdiği bilgilerde, genetiği ile oynanmamış yerli tohumların toplum sağlığı için önemine değindi.

Tohumların yaygınlaştırılması için çalıştıklarını belirten Sarıçizmeli, “Aslında bu üç bacaklı bir proje. Öncelikle ata tohumlarını ev ev, köy köy gezerek bulduk. Ardından bu tohumları çoğaltarak üreticiye ulaştırdık ve şimdi ürünleri alır almaz kuracağımız ‘yeryüzü pazarlarında’ bunların satışını yapacağız. Amacımız; hem yerel kalkınmayı özendirmek hem yerli üreticiye destek olmak hem de tüketiciye sağlıklı tohumlardan elde edilen ürünleri ulaştırmak” dedi.

1473595515.jpg

1473595527.jpg

1473595511.jpg