Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 13 Kasım’da gerçekleştirilecek büyük kurultayı öncesi ilçelerde başlattığı aday tanıtım etkinliklerine dün akşam Girne’yle devam etti.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Dome Otel’de gerçekleştirilen toplantıda parti meclisine aday olan 108 kişi üyelerle bir araya geldi.

Üyeler,  “yeni CTP”nin yol haritasını Genel Sekreter ve kurultayda başkanlığa tek aday olan Tufan Erhürman’dan dinledi. Etkinlikte Genel Başkan Mehmet Ali Talat da partililere seslenerek beklentilerini aktardı.

TALAT: “CTP HAZIRLIKLI OLMAK ZORUNDA”

CTP’nin önünde önemli görevler bulunduğunu belirterek konuşmasına başlayan Genel Başkan Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmelerden bahsetti ve hükümetin hukuksuz kararlarının halkı bezdirdiğini savundu. Talat, böylesi bir dönemde CTP’ye büyük görevler düşeceğini, başarılı olabilmek için de birlik bütünlüğün sağlanması gerektiğini kaydetti. Talat, “Bir çöküş, bir erken seçim her an için mümkündür. Buna hazır olmalıyız” dedi.

“HİZMET İÇİN YARIŞIYORUZ”

Bu kurultayda ilk defa delege değil üyelerin oy kullanacağını hatırlatan Talat, “Kurultayda parti meclisi adaylarını seçerken vicdanımız ve hür irademizle oy kullanmalıyız. O nedenle üyelerimizden isteğim tamamen özgür iradeleriyle karar vermeleridir. Hiç kimsenin başkasının telkinlerine ihtiyacı yoktur. Biz CTP’lileriz. Hepimiz bu partiye hizmet için yarışıyoruz ve bu yarışta bu işi en iyi yapacağına inandığımız arkadaşlarımıza oy vereceğiz” dedi.

1478170941.jpg

ERHÜRMAN: “YENİ CTP’DE ÇALIŞMAK İSTEYEN HERKESE YER VAR”

Genel Sekreter ve genel başkan adayı Tufan Erhürman partililerle paylaştığı yol haritasını hayata geçirmek için kurultayda kalın bir çizgi çekerek hep birlikte ileriye bakacaklarını ve çalışmaktan başka bir şeye ayıracak zamanları olmayacağını vurguladı.

CTP’de herkese görev olduğunu, memleketini, insanını düşünen, halkı için çalışmak, üretmek isteyen herkese yer olduğunu kaydeden Erhürman, CTP’nin yeni dönemde kadrolarının PM ve MYK ile sınırlı olmayacağını, iki ayrı gölge kabine ile hem hükümetin takip edileceğini hem de hükümet hazırlıklarının yapılacağını aktardı.

“İKTİDAR UĞRUNA ÖLÜNECEK LEYLA DEĞİL AMA…”

Konuşmasına Ferdi Sabit Soyer’in, ‘iktidara gelmek bizim için uğruna ölünecek Leyla değil’ sözünü hatırlatarak devam eden Erhürman, şöyle dedi:

“Bizim temel derdimiz iktidara gelmek değil, bu düzeni ve onun kültürünü değiştirmektir. Ama iktidar da önemsiz değil. Çünkü biliyoruz ki biz ne zaman iktidarda olmadıysak bu ülkede barış yara aldı, demokrasi ve özgürlükler geri gitti, halkımızın özne olma potansiyeli darbelendi, adalet ayaklar altına alındı, üretim değil tüketim teşvik edildi, yatırım yapacağız denilerek çevre talan edildi, hizmetlere erişimde adalet ortadan kalktı.

Onun için elbette iktidara gelmeliyiz. Hem de bu kez son derece hazırlıklı olarak gelmeliyiz. Programımızı, planlarımızı, politikalarımızı, projelerimizi, hatta yasa tasarılarımızı ve elbette kadrolarımızı da çok önceden hazırlayarak gelmeliyiz. Ya sol bir koalisyonla ya da tek başımıza göreve gelmek için çalışacağız.”

1478170944.jpg

1478170945.jpg