Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) üreticilerin sorunlarını dinlemek, yerinde tespit etmek, yeni politikalar belirlemek üzere başlattığı gezilere Gazimağusa’da devam ettiği kaydedildi.

CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, “Sokaktayız” adıyla sürdürülen ziyaretlerde Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi, liman işçileri, limanda faaliyet gösteren şirket yetkilileri ve Gümrük Müdürlüğü yetkilileriyle görüşüldü. Daha sonra da Gazimağusa’da kurulan “Perşembe Pazarı” gezildi.

Ziyaretlere CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, milletvekilleri Asım Akansoy, Teberrüken Uluçay, Ferdi Sabit Soyer, İlçe Başkanı ve milletvekili Erkut Şahali ve Mağusa Belediyesi eski Başkanı Oktay Kayalp’la ilçe yöneticileri katıldı.

Limanda iş azlığına ve alt yapı eksikliğine, pazarda ise su sorununa ve üretimde bir politika olmamasına işaret edildiği bildirildi.

Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’ndeki sohbette Mağusa Limanı’nın ülkenin en büyük ekonomik gelir sağlayıcısı olabileceği ancak değerinin bilinmediği ve gerekli yatırımların bugüne kadar yapılmadığı vurgulandı.

Mevcut durumda özelleştirmenin mümkün olamayacağı söylenirken, limanın kurtuluşunun transit yük alt yapısına kavuşturulmasından geçtiği dile getirildi.

Hükümetlerin liman politikası olmadığı savunulurken, ekonomik değer için acil eylem planına ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Sadece Uzakdoğu’dan gelen bir kısım geminin buradan geçmesi durumunda bile limanın ihya olacağı belirtilen ziyarette limandaki işsizliğe rağmen işçilere yılda iki kez artış verildiği ve sosyal yatırımların eksiksiz yapıldığı da belirtildi.

1469622125.jpg

ERHÜRMAN: “LİMANLAR POLİTİKAMIZI BİRLİKTE BELİRLEYECEĞİZ”

Sorunları dinledikten sonra değerlendirmede bulunan CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, ilgili şirketlerle bağlantı kurulması, sürecin takip edilmesi, yük gemilerinin transit geçişinin bu limandan sağlanması gerektiğini vurguladı.

Erhürman, önce limanın konteynırlara uygun alt yapıya kavuşturulması ve vardiya sistemiyle limanın 7/24 çalışması gerektiğini dile getirdi.  Erhürman, limandaki sistemin düzeltilmesi gerektiği üzerinde durdu.

CTP Genel Sekreteri Erhürman, “Yeni dönem politikalarını belirlerken burada bugün elde ettiğimiz bilgiler çok işimize yarayacak. Gerekirse denizcilik ve liman birimi oluşturarak bu işin üzerine ciddiyetle eğileceğiz. Sizlerle yeniden görüşüp limanlar politikamızı birlikte belirleyeceğiz” dedi.

1469622150.jpg

1469622148.jpg

1469622122.jpg

1469622123.jpg

1469622124.jpg