Ceren Ercih

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Sekreteri Kutlay Erk, Ada TV Haber Merkezinin sorularını yanıtladı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erk, olası koalisyonları da değerlendirdi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi ile Ulusal Birlik Partisi’nin hükümet kurmasını hazmedemeyeceğini kaydetti. 

“KIBRIS SORUNU ÇÖZÜM SÜRECİ İLE İYİMSER BİR BEKLENTİ YARATIYOR” 

İlk olarak Kıbrıs Müzakereleri ile ilgili soruyu yanıtlayan Erk şunları kaydetti: “Liderler, gayet başarılı gidiyor. Güzel bir başlangıç yaptılar. Sayın Akıncı’nın seçilmesi üzerinden daha bir ay bile geçmeden birçok sosyal görüşme yapıldı. Resmi görüşme yapıldı, temsilci ataması yapıldı. Biz bu başlangıçtan mutluyuz ve bir de iki ülke arasındaki tansiyon düştü. Kıbrıs Sorunu çözüm süreci ile iyimser bir beklenti yaratıyor.” 

“ARTIK EKONOMİK DURUMLARI KÖTÜ” 

Umudunun liderlerin mevcut havayı korumaları yönünde olduğunu kaydeden Erk, Eide’nin çizdiği programın ulaşılabilir olduğunu sözlerine ekledi. Kıbrıs sorununun bir neticeye varacağı konusunda samimi bir inancının olup olmadığının sorulması üzerine şunları kaydetti; “Bu konunun netice varması için Kıbrıslı Rumların da ihtiyacı çok keskin bir hal almış durumdadır. AB içerisinde daha itibarlı bir konumdaydılar daha çok naza çekebilirlerdi. Artık ekonomik durumları kötüdür, AB içerisindeki prestijleri sarsılmıştır. Hayır deme haklarını tüketmişlerdir. Dolayısıyla Rum tarafının evet deme gibi bir zorunluluğu vardır. Bunu ne kadar erken söyleyecekleri, ne kadar erken bir referanduma gideceğimiz ile ilgilidir bizim için. Onlar için de erken olmasının ekonomik bir ihtiyaç haline geldiğini görebiliriz.”

“PARTİ YÖNETSEL AÇIDAN YENİLENECEK” 

Gündemle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erk şunları kaydetti; “Referanduma giderken iki taraftan da Evet çıkmasını arzu ediyoruz. 14 Haziran’da olağanüstü kurultaya gidiyoruz. İçeride bir takım sıkıntılarımız vardı. Demokratik bir kurultay gerçekleştireceğiz, kırmadan dökmeden. Parti meclisi yenilenecek. Yeni bir parti başkanı seçilecek. Parti yönetsel açıdan yenilenecek.”