Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, seçim sonrası partideki gelişmeler ve hükümetin geleceği ile ilgili BRT’nin sorularını yanıtladı.

Ülkede bir hükümet krizi yaşanacağına inanmadığını belirten Erk, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun seçime yönelik Ulusal Birlik Partisi’ni harekete geçirmek için böyle bir imaj yaratmaya çalıştığını savundu.

Bu durumun ülkede istikrarsızlık, güvensizlik ortamı yarattığını kaydeden Kutlay Erk, bu ortamın artık ortadan kalktığını söyledi.

Erk, “Şimdi daha sakin bir ortağımız olacak. Onun için hükümetin gitmesi dağılması şu anda olmayacak diye inanıyorum. Bu hükümet değişebilir mi? Değişebilir. CTP istediği zaman değişebilir. Yeni bir hükümetin kurulması da CTP ile beraber mümkündür. Ama biz Meclis’teki bu sayısal çoğunluğumuzu suistimal eden bir parti değiliz. Bütün amacımız hükümetin büyük ortağı olarak Kıbrıslı Türklerin sorunlarını çözmek, yapıyı düzeltmektir. Dolayısıyla o yönde çalışıyoruz. Umarım ülkede bir hükümet krizi doğmaz” dedi.

Seçim sonuçlarını parti yetkili kurullarında değerlendirmeye başlayacaklarını kaydeden Erk, yurttaşın son üç seçimdir gelenekselleşmiş eğilimlerinden sıyrılarak değiştirme eğilimine yöneldiğini kaydetti.

Bu doğrultuda halkın siyasi partilere verdiği mesajı değerlendireceklerini söyleyen Kutlay Erk, “Seçimin Siyasi partilere verilmiş mesaj vardır. Adaylarınızı dikkatli belirleyin, yenilenin, açılım yapın mesajları var. Kendi örgütlü yapımızda bunları değerlendireceğiz ve kendi iç bünyemizi değerlendireceğiz” dedi.