Erk yaptığı yazılı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nu (KTFF) devre dışı bırakarak, Kuzey Kıbrıs'la ilgili, uluslararası bir organizasyon olan FIFA'ya yönelik başvurusunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Erk açıklamasında, “Türkiye Futbol Federasyonu'nun, KTFF’ye hiçbir bilgi vermeden Kuzey Kıbrıs'ta ‘temsilcilik’ açmak istemesi, buradaki varlığımızı tanımamak ve yok saymakla eş anlamlıdır. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, bu girişimi haklı olarak reddetmiştir” ifadelerine yer verdi.

Bu gelişmenin, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun bir süre önce cumhurbaşkanlığı makamında yaptığı organizasyon sonrasında gündeme gelmesinin bir rastlantı olmadığını savunan Erk, Eroğlu'nun, seçim süreci içerisinde, kendi propagandasını yapmak adına attığı bu adımın, böylesi gelişmeleri de beraberinde getirdiğini iddia etti.

Erk, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'i makamında misafir ederek, KTFF’yi itibarsızlaştığı bu organizasyona FIFA’nın gerekli yanıtı vererek, gerçek adresin neresi olduğunu gösterdiğini de ifade etti.

Eroğlu’nu, Kuzey Kıbrıs’ı Türkiye’nin şubesi gibi görmekle eleştiren Erk, görev süresinin dolmasına çok az bir süre kalan Eroğlu'nu “siyasi şovlar adına gençlerin geleceği ile oynamaktan vazgeçmeye” çağırdı.

Erk, KTFF’nin kurumsal kimliğine dünyanın gösterdiği saygıyı Eroğlu ve TFF’den de beklediklerini sözlerine ekledi.