Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, BRT’de yayınlanan 12-13 programına konuk olarak ülke gündemini değerlendirdi.

Son günlerde sürekli yükseliş gösteren dövizin, vatandaşları olumsuz etkilediğini belirten Erk, Türkiye Merkez Bankası’nın gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirtti.

Kutlay Erk, döviz borcu bulunan vatandaşların ise dikkatli olmasını istedi.

Kıbrıs konusuna da değinen Kutlay Erk, beklentilerinin Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında hareketliliğin artması olduğunu belirtti.

Kıbrıslıların çözüme ulaşılmayı hedeflediklerini kaydeden Erk, hiçbir anlaşmanın imzalandıktan sonra yüzlerce yıl aynı kalmadığını, zaman içerisinde bazı maddelerinin değişebildiğini anlattı; vatandaşın böyle bir izlenimde olmaması gerektiğini söyledi.

Erk, “Maraş, şu anki hali ile yerleşime açılamaz, imarı yapılacak. Taraflar Maraş ve imarı hakkında teknik çalışmalara başlamalıdırlar. Teknik çalışmalar için projeler başlamalı” dedi.

Tarafların Maraş’ın imarı konusunda mutabık kalması gerektiğini belirten Erk, bunun güven artırıcı önlem olduğunu söyledi.