Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, yüz günü aşkındır sokakta olan eski KTHY çalışanlarının haklarının verilmesini sağlayacaklarını, aynı mağduriyeti yaşayan diğer kişiler için de formül arandığını söyledi.

Onları ziyaret eden ilk siyasi partinin CTP –BG olduğunu söyleyen Erk, “KTHY çalışanları gibi Akdeniz Garanti Bankası’ndan, TÜK’ten, Eti’den aktarılan insanlar da var. Emeğin partisi bu noktada kendisini gösterecektir” dedi.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, bugün televizyon programına katılarak ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

KAMU REFORMU YASASI ÇARE OLACAK

Başbakanlık önünde gün içinde gerçekleşen El-Sen ve eski KTHY çalışanlarının eylemi hakkında görüşü sorulan Erk, 64 kişinin haklı olduğunu, onları ziyaret eden ilk siyasi partinin CTP –BG olduğunu söyledi.

Özelleştirme Yasası’na bakıldığında eski çalışanlara yapılan uygulamanın onlara da uygulanması gerektiğini vurgulayan Erk, bunu hukuki şekilde yorumlayarak ileride hukuktan dönmesini de engellemek gerektiğini söyledi. “Göç Yasası denilen protokole Fakirleştirme Yasası dediğini” de ifade eden Erk sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meclis’in KTHY komitesi var. Komite çalışmalarını tamamladıktan sonra hesap sorulacak. İnsanların sokakta kalmasından rahatsızız. Tek örnek KTHY çalışanları değil. Akdeniz Garanti Bankası’ndan, TÜK’ten, Eti’den aktarılan insanlar var. Emeğin partisi işte bu noktada kendisini gösterir. Bu sorun çözülecekse hepsini çözmek lazım. Biz bunların bütününe çözüm arıyoruz. Kamu Personeli Reform Yasası yapabilirsek devletteki geçici personeli de rahatlatmayı düşünüyoruz.”

KIB-TEK’TE İŞE BAŞLAYANLAR

Kıb-Tek’te işe alınan kişilerle ilgili yapılan eleştirileri değerlendiren Kutlay Erk, UBP’li 366 kişinin bir gecede istihdam edilirken sokakta kalanların CTP-BG ve DP-UG’li olduğunu, UBP’nin birçok yanlış kararla istihdam yaptığını ve 2009’da bir gecede yüzlerce insanı durduğunu savundu.

Tüm bunlar olurken kimsenin bu insanların işiyle aşıyla niye oynanıyor diye sorgulamadığını ileri süren Erk, insanlara ‘işinize ihtiyaç yoktur’ deyip yerlerine UBP’lilerin alındığını iddia etti.

Erk, “O dönem susanlar bugün konuşma hakkına sahip değildirler. O dönem susanlar kimse sözüm onlara” dedi. Sadece 2009’da işten atılan CTP-BG’lilerin değil, teknisyen elemanların da alındığını söyleyen Erk, kendi dönemlerinde sınavların şaibeli olmadığını, sınav sonuçlarına göre kim başarılıysa onun işe alındığını ifade etti. 5-6 ay önce sosyal sigortalara yapılacak istihdam için sınav yapıldığını ve ilk 5 insandan 3’ünün Karpazlı olduğunu söyleyen Erk, sınav yapılmasaydı Karpaz’dan insanların işe giremeyeceklerini kaydetti. Erk, “İnsanlar hakkıyla girdi kazandı. Hangi partiden olmalarıyla ilgilenmedik” dedi.

AKIL DEFTERİNDE NE YAPACAĞIMIZ YAZIYOR

“Havada erken seçim var mı” sorusunu yanıtlayan Kutlay Erk, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce veya sonra hemen bir seçim beklemediğini ama erken seçim isteyen varsa CTP-BG’nin seçime her zaman hazır olduğunu söyledi. Başbakanın ‘beklentiler yüksek’ sözleri sorulan Erk, yapacaklarını söylediklerinde vatandaşta beklentinin yükseldiğini söyledi. Vatandaşa akıl defteri dağıttıklarını hatırlatan Erk, yapacakları işlerin orada yazdığını ve bunları hayata geçirmeye çalıştıklarını vurguladı.

GÖÇ YASASI

Göç Yasası ile ilgili değişikliklerin ne zaman hayata geçeceği sorulan Kutlay Erk, Türkiye ile bir mutabakat imzalandığını, ‘kendi ekonomik programlarımızı uygulamak istiyoruz’ dediklerini anlattı. “Ekonomiyi tetikleyecek kendi programlarımızı uygulamaktayız olumlu sonuçları bir süre sonra görülecektir” diyen Erk, bunun için uğraştıklarını ama bunun bir anda olabilecek bir şey olmadığını kaydetti. Erk, “Biraz zaman alabilecek ama hayata geçecek. Biz o yasa orda olmasına rağmen kendi programlarımızı uygulayacağız” dedi.

DAVUTOĞLU KONUSU

“TC Başbakanıyla ters düştüğü yönünde bir algı yaratan açıklamalarla” ilgili yorumu sorulan Erk, “Ben sadece Eroğlu’nun susup oturmasını eleştirdim. Bunu Davutoğlu söyledi ama Eroğlu’nun söylemesi gerekirdi.

Davutoğlu’na göndermem ikinci derecedeydi. Cumhurbaşkanı resmen uykuda. Davutoğlu beni muhatap almayabilir. Ama bizim liderimiz sustuğu için o konuşmak zorunda kaldı. Davutoğlu iki devletli çözümden bahsetti.

Ama bizim böyle bir görüşümüz yok. Biz federal bir Kıbrıs’ı savunuyoruz” dedi.

"ÇÖZÜM VİZYONUNU SÜRDÜREBİLECEK BİR ADAY SEÇTİK"

“Talat ipleri eline alacak deniliyor” yorumuna karşılık Kutlay Erk, “CTP kukla değil, kimse ipleri eline alamaz. Ama Talat dönmek isterse bu onun tercihidir. Talat bizim gurur duyduğumuz sembol isimlerinden bir tanesidir” dedi. 

‘CTP-BG  Kıbrıs sorununu hep Talat’ın üstüne kurdu’ yorumu üzerine Erk, “Politikaları hep Talat üstünden yaptık ama Kıbrıs sorununda tek ilerleme kaydeden lider Talat’tı. Aynı vizyonu paylaşıyoruz. O bizim gurur ve onur duyduğumuz bir referans noktamızdır. Talat ben aday değilim dediği için bir sonuç üretilmedi” dedi.

Genel Sekreter Kutlay Erk, “Talat benim 40 yıllık yoldaşımdır yüzde 100 örtüşürüz. Sibel Siber’le bizim 40 yıllık bir yoldaşlığımız yok ama vizyonda örtüşüyoruz. Biz sadece kazanacak bir aday değil, kazandıktan sonra da çözüm vizyonunu sürdürebilecek bir aday seçtik” dedi.