Özlem Çimendal

CTP eski Genel Sekreteri Kutlay Erk,  geçtiğimiz günlerde Meclis’e CTP milletvekilliğinden istifasını sunan ve çalışmalarına bağımsız vekil olarak devam edecek olan Önder Sennaroğlu’nunyanı sıra Büyükkonuk Belediye Başkanı olan oğlu Ahmet Sennaroğlu’nunparti üyeliğinden istifa etmesini Yeni Bakış’a değerlendirdi.

Yaşanan olumsuzlukların Sennaroğlu’nun Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’ndan alınıp hangi gerekçe ile görevden alındığının açıklanmaması ile başladığına dikkat çeken Erk, Sennaroğlu’nun bu süreçte rencide edildiğini dile getirdi.

Kalyoncu hükümeti kurulduğunda da Önder Sennaroğlu’nun yine isteksiz olmasına rağmen bu işi en iyi yapacak kişi olduğu telkinleriyle görevinin devamlılığı sağlandığından da bahseden Erk, “Önder Sennaroğlu ısrarlarla bu görevi devam ettirdi ancak 3 ay sonra görevden alındı” diyerek, asıl problemin bu olduğunu ifade etti.

“Parti içindeki kopuşları bir CTP’li olarak hoş karşılamıyorum”

Parti içerisindeki kopuşları ve gelişmeleri bir CTP’li olarak hoş karşılamadığını ifade eden Kutlay Erk,“Partide yaşanan art arta istifalarla, CTP Parti Meclisi’nin su konusundaki yönetim kriziyle benzer bir durum yaşanmaktadır” dedi. Erk, “Sennaroğlu’na haksızlık edilmemesi gerekir. İki taraf da yaşadıkları bu siyasi süreç içerisinde herhangi bir mutsuzluk belirtmemişti” ifadelerini kullandı. 

“Hangi gerekçe ile görevden aldıkları izah edilmedi”

Son hükümet oluşumu verevizyon yapılması sırasında Önder Sennaroğlu’nun görevden alınmasının da CTP Parti Meclisi’nin krizleri iyi yönetemediği sonucunun göstergesi olduğunu söyleyen Erk, “3 ay önce bakan yapılan birini hangi gerekçeyle bakanlıktan aldılar? Bu izah edilmedi” şeklinde konuştu.

“Önder Sennaroğlu rencide edildi”

Önder Sennaroğlu’nun bakanlıktan alınarak aslında rencide edildiğini ve kırgınlığına da hak verdiğini söyleyen Erk, “Çünkü Önder Bey’in Özkan Yorgancıoğlu hükümeti döneminde, bakanlıktan ayrılmak istediğini ve bu yönde ısrarı olduğunu dönemin genel sekreteri olan biri olarak en iyi bilenen kişilerdenim. Buna rağmen ısrarla Önder Bey’e bütün mali sıkıntıların aşılacağı telkin edilerek, göreve devam etmesi için ısrarcı olundu” dedi.

“Kırgınlıklarına hak veriyorum”

Kalyoncu hükümeti kurulduğunda da Önder Sennaroğlu’nun yine isteksiz olmasına rağmen bu işi en iyi yapacak kişi olduğu telkinleriyle görevinin devamlılığı sağlandığından da bahseden Erk, “Önder Sennaroğlu ısrarlarla bu görevi devam ettirdi ancak 3 ay sonra görevden alındı” diyerek, asıl problemin bu olduğunu ifade etti.

Sennaroğlu’nun haksızlığa tam da bu noktada uğradığına işaret eden Erk, “3 ay önce görevde kalması için ısrar edilen bir kişiye 3 ay sonra hangi eksiği hangi kusur ve ihmali nedeniyle değiştirildiği kamuoyuna ve Önder Sennaroğlu’na açıklıkla izah edilmediği için rencide edildiği kanaatindeyim. Bu yönüyle olayı değerlendirecek olursam Önder Sennaroğlu’nun kırgınlığına hak veriyorum” şeklinde konuştu.

“Babasının karşı çıkmasına rağmen oğlu belediye başkanı yapıldı”

 Önder Sennaroğlu’nun yaşamış olduğu olayların Büyükkonuk Belediye Başkanı oğlu Ahmet Sennaroğlu’nu da üzdüğünü ifade eden Erk, “Oğlu Ahmet Sennaroğlu’nun bakanlığı döneminde belediye başkanı olmasına da karşı çıkan Önder Sennaroğlu’na‘Sen bakanlığa devam edeceksin, oğlun da belediye başkanı olacak’ dendi. Önder Sennaroğlu’nun karşı çıkmalarına rağmen bu karar verildi” şeklinde konuşulduğunu aktardı.

“Büyükkonuk Belediye Başkanı olan oğlu Ahmet Sennaroğlu’nun da babasının rencide olmasına sebebiyet verecek davranışlar nedeniyle duygusal bir tepkiyle istifasını sunmuştur” diyen Erk, “Anladığım kadarıyla örgütle birlikte gerçekleştirilecek bir istifa söz konusu. Olaya bütünüyle baktığımızda iyi yönetilmemiş bir krizin üzücü sonuçlarını yaşamaktayız” sözlerini kaydetti.

“CTP’nin kendilerini kabullenemediği tepkisi yanlış”

Ahmet Sennaroğlu’nunCTP’nin kendilerini hiçbir zaman kabullenmedikleri yönündeki tepkisini de doğru bulmadığını, duygusal bir tepkime sonucu söylenen sözler olduğunu düşündüğünü ifade eden Erk,  “CTP Ahmet Sennaroğlu’nun seçilmesi için en iyi şekilde çalışmalarını yaptı. CTP bizi özümsemedi, kabul etmedi gibi söylemleri açıkçası ben doğru bulmuyorum” dedi.

Yaşanan olayların haksızlık boyutunun ele alındığında aslında bu olgunun iki taraf için de geçerli olacağının düşünülmesi gerektiğine de değinen Erk, “Haksızlık ya da vefa duygusu söylemleri, var olan iki tarafın birbirine karşı nasıl davrandıklarıyla doğru orantılıdır” diye konuştu.