Ceren ERCİH 

“TATMİN ETMEDİ” 

Üreticilerin, primlerini alamadıkları gerekçesiyle Meclis önünde gerçekleştiği eylemle ilgili konuşan Erk, hükümetin verilen süresinin üreticileri tatmin etmediği için bu eyleme gidildiğini belirtti. Erk, şunları kaydetti; “Süt üreticileri, Hayvancılar Birliği eylem yolunu seçtiler çünkü hükümet ile de oturduklarında hükümet dedi ki; ‘bunları ancak bu zamanda ödeyebilirim’ onları tatmin etmedi daha erkene alındı. Daha erkene alındı ama bir yerden para bulundu da daha erkene alındı değil.” 

“YAPILANDIRMAYA İHTİYAÇ VAR” 

Sektör içerisinde faal olan üreticilerin birçoğunun ikinci bir iş olarak sektörde bulunduğuna değinen Erk, “Bu sektörlerin içerisinde faal olan insanların önemli bir kısmı aslında ikinci bir iş olarak bunu yapıyor. Sektörün kendisini yeniden yapılandırmaya ihtiyaç vardır. Hayvan üreticisi ise onu yapacak, ona konsantre olacak tüm yatırımı onda olacak. Tam zamanlı onun üzerinde çalışacak o zaman sistemi daha kolay yapılandırırsınız” dedi. 

“KISMİ ÜRETİCİYE PAY KAPTIRACAKLAR”

Üreticilerin realite ile hareket etmesi gerekliliğini kaydeden Erk, aksi halde üreticinin mağdur olacağını söyledi. Erk, “Hep beraber oturacağız ve tarım politikasını ve yapılandırmayı hep birlikte kurgulayacağız. Umarım taraflar burada realite ile hareket eder ve birlikte yapılandırmayı gerçekleştiririz. Yoksa gerçek üretici mağdur olacak. Gerçek üretici, kısmi zamanlı üreticiye teşviklerden pay kaptıracak bu haklı bir durum değil. Kısmi zamanlı üreticiler açısından sıkıntı doğuracak” şeklinde konuştu.