CHP'nin Ermeni asıllı milletvekili Selina Doğan, Meclis'teki ilk gününde diasporanın düşman gibi gösterildiğini söyledi.

CHP'den İstanbul milletvekili seçildikten sonra mazbatasını alarak Meclis'e gelen Ermeni asıllı milletvekili Selina Doğan, kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularına cevap verdi.

"Sadece milletvekili değil, sadece Ermeni değil, farklı kamu görevlerinde de, örneğin Süryani bir hakim, Yahudi bir albay görmeyi de diliyorum" diyen Selina Doğan, sözde Ermeni soykırımı iddialarına yönelik şu açıklamayı yaptı:

"Bugüne kadar sergilediğimiz reaksiyonel tavırdan vazgeçip daha uzlaşmacı, Türkiye'deki Ermeni toplumu ve dünyanın dört biryanına dağılmış 7-8 milyon kalmış Ermenileri, Ermenistan'daki nüfusu da nazara alarak yeni bir pozitif dil oluşturulması gerektiğini, bunu tartışabileceğimiz daha demokratik, pozitif bir ortamın sağlanması gerektiğini düşünüyorum. "Diaspora" diye tanınan o insanlar düşman gibi gösteriliyor, o insanlar Anadolu'dan kopmuş, Anadolu'yu özlemle anan insanlar. Düşmanlaştırmadan, onlarında taleplerini duygularını hesaba katarak daha barışçıl yöntemlerle bu konuya yaklaşılması gerek."

Selina Doğan'ın rozetini babası Yervand Özuzun taktı.

"OĞLUMUN DESTEĞİ OLMASA BUGÜN PARLAMENTODA OLMAZDIM"

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise Meclis'e tekerlekli sandalyedeki oğlu Zerdeşt, kızı Hiva ve eşi Canan Miroğlu ile birlikte geldi. Kaydını yaptıran Orhan Miroğlu, oğlu Zerdeşt'in kendisine büyük destek verdiğini kaydederek, "Zerdeşt benim oğlum. Benim hem siyasi yaşamımda hem de yazarlık yaşamımda belirleyici bir rolü var. O bu desteği sunmasaydı bugün parlamentoda olmayacaktım. O benim meleğim, yanında iki melek daha var, annesi ve kızım Hiva" diye konuştu.