Artvin Valisi Kemal Cirit, savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Gürcistan üzerinden Ermenistan'a geçiş yaptıklarını söyledi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Toplantısı için geldiği Trabzon'da konuşan Vali Cirit, "Bizim Sarp Sınır Kapısı ülkemizin en çok kara kapısı olarak kullanılan kapılardan birisi. Sezonunda 25 bin ile 30 bin arasında yolcu trafiği söz konusu. Dün itibariyle 27 bin kişinin geliş ve geçiş yaptığı bir kapıdan söz ediyoruz. Dünkü gerçekleşen konularla ilgili olarak sosyal medyadan ve çeşitli yaygın medyadan haberlerden sonra kendi twitter hesabım üzerinden bilgi kirliliği oluşturmamak açısından çıkış saatleriyle ilgili bir açıklamada bulundum. Zekeriya Öz ve Celal Kara yakalama kararı olmaksızın ve yurt dışına tahdidi söz konusu değilken yaklaşık 13 - 14 saat kadar önce Sarp Sınır Kapısı'nı kullanarak Batum'a çıkış yaptılar. Onların çıkış yaptıkları saatler içerisinde herhangi bir şekilde ilgili mahkemenin kararı bulunmamaktaydı. Daha sonra nihai karar verildikten sonra gerekli işlemler yapılmış oldu. Olayın akabinde idari ve adli anlamda zaten işlemler yapıldığı için bu konuda konuşmam mümkün değil. İdari anlamda da biz gereken çalışmaları yürütüyoruz. Takibatımız Gürcistanlı yetkililerle de zaman zaman devam etmekte. Buradaki çalışmalarımız neticesinde de Tiflis üzerinden kara yoluyla Ermenistan'a geçtiklerini tespit etik. Bizde şu an bizdeki en son bilgi bu" dedi.

Araçla sınır kapısına geldiklerini ifade eden Cirit, "Artvin'de bir konaklamaları yok. MOBESE kayıtları üzerinden de denetim araştırmalarımız devam ediyor. Muhtemelen bugün içerisinde netleştireceğimizi düşünüyorum. Henüz aracın plakası belli değil. MOBESE üzerinden şüpheli gördüğümüz bir araç var. Bunun için araştırmamız devam ediyor. Umuyorum ki plakasını da çıkaracağız. Mahkeme kararı yoktu yaklaşık 14 saat öncesinden herhangi bir vatandaşımız nasıl geçebiliyorsa onlar da o şekilde geçebilirdi onlar da bu haklarını kullandılar. Kimlikle geçiş sistemimiz var. Biz bu sistem üzerinden işlemlerimizi Gürcistan'la devam ettiriyoruz. Kimlikle geçiş bizden ancak Tiflis üzerinden Erivan'a geçişleri pasaportla" ifadelerini kullandı.

Vali Kemal Cirit, Öz ve Kara'nın aşağı yukarı aynı kıyafetler giydiklerini ve kendilerini şapka takarak kamufle ettiklerini sözlerine ekledi.