Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Akhisar'da Manisa'ya yaptırılan 124 milyon TL'lik 28 tesis ile yine tamamı devlet tarafından yaptırılan ağız ve diş hastanesinin açılışını yaptı.

Bakan Eroğlu, Akhisar Ağız ve Diş Hastanesi bahçesinde düzenlenen törende Akhisar Gürdük Barajı, Selendi Ayanlar Barajı Sulaması, Gördes Çiçekli Sulaması, Demirci Alaağaç Barajı ve Sulaması, Demirci Alaağaç Barajı Sulaması, Köprübaşı Döğüşören Barajı ve Sulaması, Demirci Ayvaalanı Barajı ve Sulaması, Demirci Güveli Barajı ve Sulaması, Demirci Hüdük Barajı ve Sulaması, Kula Konurca Barajı ve Sulaması, Alaşehir Gülpınar Göleti ve Sulaması tesislerinin temel atma törenini gerçekleştirdi. Ayrıca Bakan Eroğlu; Gördes Doğanpınar Barajı ve Sulaması, Kula Çelengöz Barajı ve Sulaması, Kırkağaç Bakır Göleti İlave Su Temini, Alaşehir Kemaliye Barajı ve Sulaması, Kırkağaç Aydıncık Göleti ve Sulaması, Kırkağaç Çaltıcak Barajı Sulaması, Turgutlu ilçe merkezi ve tarım arazilerinin Irlamaz Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma ve Kula İlçe Merkezi Barutlu Dere Islahı 3. Kısım Taşkın Koruma tesislerinin de açılışını yaptı.

Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 10 Milyon 860 Bin TL maliyetli 10 adet yangın havuzu, 6 adet yangın ilk müdahale ekip binası ve 3 adet yangın kulesi, Muradiye tohum çıkarma ünitesi ve hizmet tesisleri, gelir getirici tür tesis edilmesi, ağaçlandırma, 20 bin 960 dekar toprak koruma ve erozyon çalışmaları, 5 milyon 150 bin fidan üretim çalışmaları ile orman köylerine ORKÖY kredi verilmesi ile ilgili tesisler açılışı gerçekleşti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce de 5 milyon 130 Bin TL maliyetli Spil Dağı Milli Parkı 42 adet orman köşkü yapımı ve çevre düzenlemesi ile Spil Dağı Milli Park Müdürlüğü Çampınar Kamelya ve Seyir Terası yapımı temelleri de atıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce de 160 bin TL maliyetli 4 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu açılışı da yapıldı.

GÜRDÜK BARAJI TEMELİ CANLI YAYINDA ATILDI

Bakan Eroğlu ve beraberindeki Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Uğur Aydemir ile birlikte canlı yayında Gürdük Barajı temel atma töreni gerçekleştirildi. Akhisar ilçesinde 12 bin 620 dekar zirai arazinin sulanması ve Manisa iline yılda 6 milyon 130 bin metreküp içme suyu temin edecek olan Gürdük Barajı'nın gövde yüksekliği 40.20 metre, kret uzunluğu 377 metre ve 965 bin metreküp hacmine sahip olup kil çekirdekli zonlu dolgu olarak yapılacağı bildirildi. 15 milyon TL maliyeti olan barajın 7 Nisan 2015'de ihalesi yapıldığı ve yüklenici firmanın ise SU-BAR ve İç Ay İnşaat müteahhitliği ortaklığı aracılığı ile yapılacağı belirtildi. Projenin tamamlanması ile 12 bin 620 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşacak ve Manisa iline 6 milyon 130 bin metreküp içme suyu sağlayacak ve dekar başına 680 TL gelir elde edileceği bildirildi.

MİLLETVEKİLİ UĞUR AYDEMİR: "GÜRDÜK BARAJI ÇİFTÇİMİZE CAN SUYU OLACAK"

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "Su akar, Türk bakar diye bir deyim vardı fakat bu ifadeyi sayın bakanımız değiştirdi. Su akar, Veysel Hoca gereğini yapar dedik ve artık Türkiye'de su olan yerde Veysel Hoca gereğini yapıyor. Sayın Bakanımıza Akhisar'ın Gürdük Barajı'nın çok önemli olduğunu yatırıma alınması gerektiğini söylediğimizde, bürokratlarına talimat verip yatırıma alındı. Bakanımıza bugün buraya geldiği için çok teşekkür ediyorum. Akhisarlılar bizi seviyor, biz de Akhisarlıları seviyoruz. Akhisar Belediyespor'u Süper Lig'e çıkartan başta Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı'ya, Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel'e, yönetimine, hocalarına ve futbolcularına çok teşekkür ediyorum. Stat şu anda gözüküyor, müteahhit yapıyor fakat birileri Akhisarlıların kafasını karıştırmak istiyor. Müteahhidin daha süresi var ve bu inşaatı yapacak. Tamamlamak istiyor, tamamlayamazsa ceketini alıp çekip gidecek biz de o inşaatı tamamlayacak olan müteahhitlere ihale yapacağız inşallah bu Akhisar stadyumu Akhisarlılara kazandırılacak" dedi.

Manisa Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ise, "Veysel Eroğlu çok başarılı bir bakanımız. Sevda dolu, aşk dolu, Anadolu'ya aşık bir adam ve Anadolu'yu sulamaya çalışan her tarafa baraj, gölet, bin günde bin gölet projeleriyle anılan bir adam. Manisa'mıza büyük hizmetler geliyor. Ankara - İzmir hızlı treni, İstanbul - Manisa otobanı bunlar büyük projeler. Biz 64 bin kişiyi çalıştıran bir organize sanayiye sahibiz. Yeni organize sanayiler kuruyoruz. Soma'da, Akhisar'da bir tanesi bitti şimdi bir tanesini daha bitiyorlar. İhtisas organize sanayimiz ve zeytin organize sanayimiz. Turgutlu'da 2 organize sanayimiz bitti. Yüzde 100 doluluk oranında çalışıyorlar. Salihli'de bir tane bitti bir tanesini daha bitiriyoruz. Kula'da organize sanayi ile ilgili sayın Vali'miz çalışıyor. Demirci'de, Gördes'te, Akhisar'da göletlerimiz ve Gördük Barajımız, Ahmetli'de Kelebek Barajımız, Demirköprü Barajımız hep Manisa'yı sulamak için faaliyet gösteriyor. 1982 yılından 2003 yılına kadar Manisa'ya sulama konusunda hiçbir yatırım yapılmamış. Geçmişte ilk olarak Demirköprü Barajı yapılmış. Yapan rahmetli Menderes, yaptıktan sonra Eskişehir'de tutuklanmış, cezaevinde kalmış darbeciler tarafından bir gece yarısı asılmış bir adam. Ondan sonra bir yatırım olmamış burada. Manisa'da hastane konusunda çok ciddi yatırımlarımız var. Manisa'da 17 ilçe var 2 tanesi hariç 15'inde hastanemiz ve Manisa merkezde dev bir hastane yapılıyor 400 kişilik ve de aynı zamanda 600 yataklı 400 trilyona mal olan merkez hastanemiz. Selendi'de 1 ay sonra hastaneyi açıyoruz, Demirci bitti 15 gün sonra açıyoruz, Gördes bitti açılışını yaptık. Soma'da 300 kişilik dev bir hastaneyi 4 ay sonra açıyoruz. Turgutlu'ya açtık ve Akhisar'a ağız ve diş sağlığı hastanesini açıyoruz. AK Parti iktidarında sağlık konusunda büyük devrimler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MANİSA VALİSİ BEKTAŞ: "BİR HAYALİMİZ DAHA VAR"

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, şöyle konuştu: "Tam 124 milyon liralık bir hizmetin ya açılışını ya da temelini atıyoruz. Ağız ve Diş sağlığı Hastanesi 7 milyon liralık maliyetle yapıldı ve sizin hizmetinize giriyor. Yapılmaz denilen uzun yıllardır hayalini kurduğumuz işler yapıldı. Biz Manisa'da, Akhisar'da orman ve su işlerinin kıymetini biliyoruz. Bizim sanayimiz var ancak bizim daha çok tarımdan beklentimiz var. Tarım hala Akhisar ekonomisinin yüzde 60'ını oluşturuyor. 124 milyon liralık hizmetin Türkiye'nin her damla suyunda, her karış toprağında emeği olan sayın Orman ve Su İşleri bakanımız yanımızda ve hizmeti alıyoruz. Bizim bakanımıza olan ihtiyacımız burada bitmedi. Bir hayalimiz daha var, Akhisar, Manisa, Gediz ovasında borulu ve basınçlı sulama sistemine geçmek istiyoruz. Bakanımızla ön çalışmalarını yaptık, gerçekten çok büyük bir iş. Sayın bakanımızdan bu işte yardımlarını bekliyorum" dedi.

Konuşması sırasında Bursa'da Başbakan'ın mitinginde bulunan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na telefon ederek Akhisarlıları selamlattıran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; Manisa'ya verdikleri tüm sözleri yerine getirdiğini kaydetti.

Manisa'ya 1982 yılından 2003 yılına kadar hiçbir yatırım yapılmadığını ifade eden Bakan Eroğlu, "Bu süre zarfında sadece Gördes Barajı'nın temeli atılmış, temel safhasında kalmış. Kula'da bir göletin temelini atmışlar o da temel safhasında kalmış, yani hiçbir şey yok. Bizim yaptıklarımız zaten gözlerinizin önünde. Sayın Başbakanımız İzmir'de açıkladı, çok devasa bir projeyi kısaca sadece Manisa'ya yapılacaklardan bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) var ama Ege Bölgesi'nde büyük bir değişim projesi olmayınca Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu talimat verdi. Ege Bölgesi için 2019 yılına kadar bitecek olan 5 yıllık bir değişim projesi hazırladı. Biz 6 ayda projeyi hazırladık ve neticede "Bereketin Adı Ege Değişim Projesi" hazır. Bunu zaten açıkladı, bizim sözümüz sözdür. İşte 4 bin 547 tesis, 25 milyar dolarlık bir yatırım. Manisa'da 2019 yılına kadar 53 tane baraj ve gölet, 68 sulama tesisi, ayrıca 66 tane dere ıslah ediyoruz. Ayrıca da sizlere milletvekiliniz sayısı bir de ben 10 tane köprü sözü veriyoruz. 7 tane bal ormanı kuracağız, sizler için 20 tane tabiat alanı mesir alanı inşa edeceğiz. Ayrıca 24 tane tabiat turizmi etkinlik alanı ve 4 tane meteorolojik ölçüm istasyonu. İşte bunlar bizim sözümüz" dedi.

"22 SENEDE YAPILAN TESİSLERİ 18 AYDA YAPIYORUZ"

İstanbul Su ve Kanalizasyon İşleri (İSKİ) Müdürlüğü döneminde İstanbul'un su sorununu kökten çözdüğünü söyleyen Bakan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben DSİ'ye geldiğim zaman baktım ki 1800 tane ihale yapılmış. Bu bakımdan koalisyon kötü bir sistem, koalisyon en berbat, herkes ihale yapmış, nehir akarken çömleği doldurmanın peşinde. Neticede ben baktım, 3 buçuk yılda kalan hükümet 82 katrilyonluk ihale yapmış. Peki ne kadar ödeneği var, 2 katrilyon ödeneği var. 82 "yi 2'ye böl 41 yıl. Yani ortalama 41 yılda bitecek. Allah'a şükür bütün tesisleri teker teker gezdim fazla ödemeleri kestik, yanlış hesaplar düzeltildi. Tam 3,2 katrilyon geri aldım. Biz olamasak bu para uçmuştu, zaten giden gitmiş yakalayabildiğimi aldım. 2004 yılında başbakanlık kamu kaynaklarını iyi kullanan kurumu belirlemek için bir yarışma yaptı. Ben de bu 3,2 katrilyonluk rakamı gönderince bu rakam başbakanlık arşivlerine girdi. Düşünebiliyor musunuz tek bir kurumdan yakaladığımız rakam 3.2 katrilyon TL. İşte biz buyuz, biz de para bol, çünkü artık milletten alınan millete hizmet olarak akıyor."

08.08.2018 SAAT 08.08'DE TAMAMLANACAK

Akhisar Gürdük Barajı'yla 12 bin dekar arazinin suya kavuşacağını, Manisa'ya 6 milyon metreküp içme suyu sağlanacağını belirten Eroğlu, barajın 08.08.2018'de saat 08.08'de tamamlanacağı bilgisini verdi.

Eroğlu:

Eroğlu:

Eroğlu: