Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, Anavatan Türkiye olmaksızın, Kıbrıs Türkü’nün var olamayacağını söyledi.

Eroğlu, Anavatan Türkiye’nin desteğiyle bu günlere gelerek bir devlet kurulduğunu belirtti.

Derviş Eroğlu bugün A Haber’e özel mülakat vererek açıklamalarda bulundu. Eroğlu, “Mustafa Akıncı’nın, Anavatan-Yavruvatan ilişkisinin sonlandırılmasına yönelik açıklaması vardı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna verdiği yanıtta, bu görüşü hayatı boyunca savunmadığını söyledi.

Türkiye’yi hep anavatan olarak gördüğünü söyleyen Derviş Eroğlu “ilişkilerimizi de kardeşlik ilişkisi içinde yürütmeye çalıştık. Bizi tek tanıyan devlet Türkiye’dir” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği barış harekatıyla da Kıbrıs Türkünün bu topraklarda yaşama şansı bulabildiğine dikkat çeken Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“ANAVATAN OLMADAN KKTC OLMAZ”

“Böyle olmasaydı hepimiz toplu mezarlarda olacaktık.Yani Kıbrıs Türk halkı harekat yapıldığı zaman toplu mezarların eşiğinden döndü. Türkiye bizim Anavatanımız olmasaydı Türkiye bu fedakarlığı yapmaz, evlatlarını bu topraklara şehit vermek için göndermezdi. Türkiye ile birbirini tanıyan iki devletiz. Ama aynı zamanda Kıbrıs Türkünün anavatanı da Türkiye’dir. Ben 40 yıllık siyasi hayatımda Türkiye’nin hep Anavatanımız olduğunu ve Türkiye’siz KKTC’nin olamayacağını ifade ettim. Bugün de aynı görüşteyim.”

ANAVATAN SAYESİNDE BU TOPRAKLARDAYIZ”

“Kıbrıs Türk halkına ne gibi mesaj göndermek istersiniz” yönündeki soruya ise Eroğlu,  Kıbrıs’ta yaşayan herkesin Anavatan Türkiye’den geldiğini söyledi.

“Kimimiz Osmanlı döneminde, kimimiz Barış Harekatı sonrası bu topraklara atalarımız tarafından gönderilmiş insanlarız” diye konuşan Derviş Eroğlu, bu topraklara sahip çıkarak bir devlet kurulduğun söyledi.

Bugün bir devlet kurulduysa, huzur ve güven içerisinde yaşanıyorsa, bunun nedeninin Anavatan Türkiye olduğunu belirten Eroğlu, gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin bunda katkısı bulunduğunu belirtti.