Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu,”Kıbrıs konusuna bir çözüm aranırken bir kesimin ya da belli bir bölgenin değil Kıbrıs Türk halkının genelinin, ülkenin bütününün beklenti ve çıkarlarının, güvenliğin ve geleceğin gözetilmesi gerektiğini”vurguladı.

Eroğlu, halkın ne istek ve beklentileri noktasında kamuoyu yoklamaları yaptırdıklarını ifade ederek, “Halkımız çözüm istiyor. Ancak göç etmek istemiyor. Güvenliğini istiyor. Türkiye’nin garantisini ve askerini istiyor.Halkın beklentileri ile bizim yapmakta olduklarımız tamamen örtüşüyor” dedi.

Eroğlu dün Lapta, Karaoğlanoğlu, Alsancak, Güzelyurt ve Dikmen’i ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Derviş Eroğlu’nun Girne bölgesi ziyaretleri esnasında Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, Eğitim Bakanı Özdemir Berova, UBP Girne Milletvekilleri, İzlem Gürçağ Altuğra ve Kutlu Evren ile Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy eşlik etti.

LAPTA VE ALSANCAK ZİYARETİ

Girne bölgesinde temasları çerçevesinde önce Lapta Belediyesi’ni ziyaret eden Derviş Eroğlu, burada Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve belediye personeli tarafından karşılandı.

Eroğlu, Namsoy’dan bölge hakkında bilgi alarak bir süre sohbet ettikten sonra UBP Alsancak örgüt binasına giderek burada UBP sempatizanı ve üyeleriyle bir araya geldi.

cb-eroglu-degirmenlik-konusma-(8).jpg

GÜZELYURT  BÖLGESİ ÖĞRETMENLERİYLE KOKTEYL

Eroğlu, Girne bölgesindeki ziyaretlerinin ardından Güzelyurt Belediye Otel’ine giderek, bölge öğretmenleriyle bir araya geldi.

Derviş Eroğlu burada  UBP Güzelyurt Milletvekilleri Kemal Dürüst ve  Dr. Ali Pilli, DPUG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, DPUG Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel ve eski milletvekili Mutlu Atasayan tarafından karşılandı.

ÖZÇINAR: DİĞER ADAYLARIN GÜZELYURT’A BAKIŞI NET DEĞİL

Etkinlikte ilk sözü alan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Eroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimine tekrar girme kararının kendileri için olumlu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun dik duruşuyla Kıbrıs sorununu sonlandıracak bir lider olduğunu ifade eden Özçınar, “diğer adayların Güzelyurt’a bakışının net olmadığını görüyoruz. Sayın Eroğlu’nun, bölgemizin geleceğiyle ilgili ise net bir duruşu vardır” dedi.

EROĞLU: ARTIK SUÇLANMIYORUZ

Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler hakkında bilgi veren Derviş Eroğlu “ilk kez suçlanmadığımızı rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

Eide’nin de, Kıbrıs Türk tarafının masada olduğunu söylediğine dikkat çeken Eroğlu, önümüzdeki dönem en fazla iki yıl içerisinde Kıbrıs sorununun bir sonuca bağlanacağını belirtti.

BM Genel Sekreteri’nin raporlarında, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların gereksizliği üzerinde durduğunu da vurgulayan Cumhurbaşkanı  doğru politikalarla istenen hedeflere ulaşılacağını” kaydetti.

cb-eroglu-lapta-belediyesi-ziyaret-(2).jpg

DEĞİRMENLİK SEÇİM OFİSİ ZİYARETİ

Eroğlu daha sonra Değirmenlik’teki seçim ofisini ziyaret ederek vatandaşlarla biraya geldi ve bir konuşma yaptı.

Burada yoğun bir destekçi kalabalığıyla karşılanan Eroğlu’na vatandaşlar büyük bir ilgi ve sevgi gösterdi.

UBP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün ve UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu ile UBP Lefkoşa Milletvekilleri Ersin Tatar, Zorlu Töre ve Tahsin Ertuğruloğlu da Eroğlu’na eşlik etti.

Özgürgün yaptığı konuşmada,  Değirmenlik’te ilk kez bu kadar kalabalık bir kitle gördüğünü belirterek “inşallah sizin bu coşkunuz 19 Nisan’da bize zaferi yaşatacak.Buna inanıyor ve güveniyorum” dedi.

Bütün kamuoyu yoklamalarına bakıldığında, biraz daha çalışılması halinde seçimin birinci turda biteceğine vurgu yapan Hüseyin Özgürgün “gittiğimiz bölgelerdeki kalabalığa bakılırsa bu hiç de zor değil” dedi.

Daha sonra söz alan Derviş Eroğlu 19 Nisan’a az bir süre kaldığını ve bu zaman zarfında da iyi çalışılması halinde seçimin birinci turdan bitebileceğini söyledi.

“Bizim olmazsa olmazlarımız vardır” diye konuşan Eroğlu, Rumların masaya koyduğu her öneriye karşılık bir öneri sunduklarını söyledi.

cb-eroglu-alsancak-bolgesi-ziyaret-(2).jpg

cb-eroglu-alsancak-bolgesi-ziyaret-(7).jpg

cb-eroglu-lapta-belediyesi-ziyaret-(3).jpg

cb-eroglu-ogretmenler-guzelyurt-kokteyl-(10).jpg