Eroğlu, Kıbrıs Rum liderliğinin de önümüzdeki süreçte iyi niyetli hareket etmesi halinde sorunun çözülebileceğini belirterek “bir zaman limiti içerisinde bu işi bitirebiliriz. Masada konuşulmayan konu kalmadı” dedi. 

Derviş Eroğlu gün Ağırdağ’ı ziyaret ederek bölge sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaretinde, 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı Seçimi hakkında konuşan Eroğlu, Kıbrıs sorunu bağlamında da vatandaşlara bilgi verdi.

Eroğlu’na Ağırdağ ziyareti sırasında Eğitim Bakanı ve DPUG Girne Milletvekili Özdemir Berova ile UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra eşlik etti.

“BEN DEĞİL, MUHATAPLARIMIZ KALKTI”

2010 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bazı kesimlerin “Eroğlu seçilirse müzakere masasından kalkacaktır” şeklinde dış basına haber yazdırdıklarını anımsatan Eroğlu, zaman içerisinde bu söylemlerin doğru olmadığının ortaya çıktığını belirtti.

Seçilir seçilmez BM Genel Sekreteri’ne mektup yazara müzakereleri  kaldığı yerden sürdürme taahhüdü verdiğini anımsatan Derviş Eroğlu “ben 5 yıldır müzakere masasındayım. Ben değil muhataplarım masadan kaçtı” dedi.

Müzakere masasında sabırlı olmanın önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı, Anastasiadis’in iki kez masadan kaçtığını söyledi.

“BENİ SUÇLAMALARI BOŞUNADIR”

CTP başta olmak üzere bazı sol parti ve örgütlerin hala daha kendisini çözüm istememekle suçladığına dikkat çeken Derviş Eroğlu “Rum lider iki kez masadan kalktı. Buna rağmen ben halen masadayım. Ama Rum liderliğini eleştirmek yerine beni eleştirmelerine bir anlam veremiyorum. Çözüm istemeyen ve samimi olmayan Rum liderliğidir. Ancak arkadaşlar ısrarla bunu görmek istemiyor” dedi.

“YAPICI OLDUK”

Kıbrıs Türk tarafının müzakerelerde bugüne kadar hep yapıcı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, bugüne çıkan anlaşma metinlerinin hep Rumlar tarafından reddedildiğini söyledi.
Kıbrıs sorununun bir anlaşmayla noktalanması için iyi niyetini sürdüreceğini belirten Derviş Eroğlu, “muhataplarımız da ayakları yere basar bir şekilde bu niyeti taşırsak 2 yıl içerisinde bu soruna bir nokta koyabiliriz” dedi.

cb-eroglu-agirdag-ziyaret-foto_1-(1).jpg

cb-eroglu-agirdag-ziyaret-foto_1-(2).jpg

cb-eroglu-agirdag-ziyaret-foto_1-(3).jpg

cb-eroglu-agirdag-ziyaret-foto_1-(4).jpg

cb-eroglu-agirdag-ziyaret-foto_1-(5).jpg