Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Salamis Bay Conti Resort Hotel’de düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, müzakere masasında elini güçlü tutanın KKTC devleti olduğuna vurgu yaparak, bir kesimin değil, Kıbrıs Türk halkının tümünün sesi olduğunu vurguladı.

Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde; “Kıbrıs Türk halkının liderinin kim olacağına” karar verildiğini belirterek, “O yüzden halkın karşısına çıkanların ne yapmak istediklerine, ne söylediklerine, bilgi ve tecrübelerine bakılmalıdır. Ben halkımızın bunu yapacağından eminim” dedi.

UBP Gazimağusa İlçe Örgütü Başkanlığı dün gece dayanışma etkinliği düzenledi. Etkinliğe Eroğlu’nun yanı sıra, anamuhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay ve partililer katıldı.

Eroğlu’nun basın ofisinden verilen bilgiye göre, etkinlikte, Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu’na büyük sevgi ve ilgi gösteren katılımcılar, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda kazanılmasının ülke için taşıdığı öneme işaret etti ve bunun için çaba göstereceklerini vurguladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan UBP Gazimağusa İlçe Örgütüt Başkanı Resmiye Canaltay, 19 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirtti.

UBP’lilerin her zaman Eroğlu ile birlikte yürüdüğüne dikkat çeken Canaltay, “Bundan böyle de beraber yürüyeceğiz. Ülkemiz, halkımız için başarmak durumundayız ve başaracağız. Halkımızın zaferini hep birlikte kutlayacağız” dedi.

Canaltay’ın ardından sözü alan UBP Genel Sekreteri Sunat Atun da, “salona sığmayan gücün 19 Nisan’da sandıklardan taşacağına yüzde yüz güvendiğini” vurguladı.

Atun, “Devletine inanmayanları, KKTC kurulduğu gün ağlayanları ve onların temsil ettiği zihniyeti aşacak ve vatanına, devletine, halkına bağlı Cumhurbaşkanımız sayın Dr. Derviş Eroğlu’na hizmete devam için onay vereceğiz” dedi.

ÖZGÜRGÜN: “HEDEF BİRİNCİ TURDA BİTİRMEK”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, Eroğlu’nun 19 Nisan’da seçileceğini ve 20 Nisan’da da görevine devam edeceğini söyledi.

Kıbrıs Türk halkının, hakkını, hukukunu savunan liderin Derviş Eroğlu olduğunu kaydeden Özgürgün, “Biz mutlaka çok güçlü bir şekilde seçimi kazanmak için çalışacağız. Hedefimiz birinci turda seçimi bitirmektir” diye konuştu.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün konuşmasında şunları kaydetti:

“Ulusal Birlik Partisi devletin , halkın özüdür sözüdür. Bugünlere gelmemizde UBP’nin ve onun yıllarca genel başkanlığını yapan, Başbakanlık görevi üstlenen sayın Eroğlu’nun büyük katkıları vardır. Şimdi konumuz Cumhurbaşkanlığı seçimidir ve devletin başında devlete inanan, egemenliğimize sahip çıkan, Anavatan Türkiye ile karşılıklı saygı-sevgi çerçevesinde ilişkilerimizi geliştirmekten yana olan Cumhurbaşkanımız Eroğlu olmalıdır. Devlete inanmayanlara, halkımızın haklarını savunamayacaklara, geleceğimizi maceraya sürükleyeceklere geçit verilemez.”

EROĞLU

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Eroğlu da gecede yaptığı konuşmasına, “Bu akşam burada bir büyük mitingin provası yapıldı. Gelin seçimleri birinci turdan bitirelim. Hesap ortada, çalışarak seçimi birinci turda bitiririz” diyerek başladı.

“BEN HALKIMIN SESİYİM”

2010’daki seçimlerde Kıbrıs Türk halkının isteklerini masaya taşıma iddiası ile aday olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ben şu ya da bu kesimin sesi değilim. KKTC halkının sesiyim. Halkımızın içindeyim ve ne istediğini iyi biliyorum, Kamuoyu araştırmaları ile halkımızın nabzını yokluyor, sonuçları görüyorum. Halkımızın beklentilerini, isteklerini müzakere masasında Rum liderliğine karşı savunuyorum. Benim görevim budur. Gerçekleri masaya getirip bunları BM kayıtlarına da geçirdim. Cumhurbaşkanı, tüm halkın lideridir. Cumhurbaşkanının yetkilerini bilmeyenler, siyasete daha dün atılanlar ya da 10 yıl önce siyaseti bırakanlar, başbakan seçileceklermiş gibi halkımıza vaatlerde bulunuyorlar. KKTC halkı liderini seçiyor.

Cumhurbaşkanını seçiyor. Cumhurbaşkanı KKTC’nin lideridir ve müzakere masasına lider olarak oturmaktadır.”

“DEVLETE İNANMAYANLAR HAKLARI NASIL SAVUNACAK?”

Eroğlu, hem Hristofyas hem de Anastasiadis ile müzakere masasına oturduğunda, elini güçlü kılan olgunun KKTC’nin varlığı olduğuna vurgulayarak, “Bazı arkadaşların KKTC kurulduğu gün neler söylediklerini gayet iyi biliyor ve hatırlıyorum. Eğer siz Devlet olduğunuzun farkında değilseniz, devletiniz yoksa masada size kendilerine eşit bir halk muamelesi yapmazlar. Bu bilinçle davranmazsanız halkınızın hakkını koruyamazsınız. Rum tarafı da zaten bunu bekliyor, umut ediyor” dedi.

Hala daha “KKTC kuruluşuna imza verdik ama tarih ne şartlar altında imza verdiğimizi bir gün yazacaktır” diyenler olduğunu ifade eden Eroğlu, KKTC’nin varlığından rahatsız olanların, Kıbrıs Türk halkının haklarını nasıl koruyacağını sordu.

“NE YAPTILAR DA CUMHURBAKŞANI OLMAK İSTİYORLAR”

Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Lider olacak, halkının haklarını savunacak kişinin önce saçına değil, tecrübesine ve bilgisine bakılır. Ne yaptığına bakılır. Ne yaptılar da cumhurbaşkanlığına aday oluyorlar gelsinler anlatsınlar. Benim saçlarım klinikte ağarmadı. Benim saçlarım sizin aranızda gece gündüz en ağır şartlarda çalışarak ağardı. O yüzden bu kararlılığınızı sandığa taşırsanız başaracağız.”

“RUM LİDERİ ELEŞTİRECEKLERİNE BENİ ELEŞTİRİYORLAR”

Anatasiadis’in masadan kaçtığını, bunun bütün dünya tarafından görüldüğünü anlaşıldığını anımsatan Eroğlu, CTP-BG’de başta genel sekreter olmak üzere bazı kişilerin ise hala kendisini suçlamaya kalkıştığını söyledi.

Eroğlu, “Adam masadan kaçtı diyeceklerine, beni suçluyorlar. Bana kim saldırırsa parti içinde prim yapar, puan kazanır hesabıyla böyle konuşuyorlar” diyerek, “geçtiğimiz günlerde yapılan eylemleri de kendisinin organize ettiğinin söylendiğini, halbuki alakası olmadığını, bütün sorunun hükümetin söz verdiği tarihlerde ödeme yapmamasından kaynaklandığını” belirtti.