Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıs konusunda nasıl olursa olsun bir çözüme evet denilemeyeceğini, bulunacak çözümün bugün var olan barış ortamını koruyacak nitelikte olması gerektiğini kaydetti.

Eroğlu, Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Yunanistan Savunma Bakanı’nın Rumlara savaş uçağı almaları tavsiyesinde bulunmasını ve Yunan alayına  görevinin Kuzey’e Yunan bayrağı dikmek olduğunu anımsatmasıyla ilgili olarak, “Hala barış, uzlaşma yolunda değiller. Bunu bilmeliyiz” dedi.

Seçim Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Eroğlu dün Serdarlı, Gönendere, Sütlüce, Geçitkale ve Gazimağusa’da Baflılar bölgesini ziyaret etti.

Eroğlu’na ziyaretleri esnasında, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı, DP-UG Milletvekili  Hakan Dinçyürek, UBP Genel Sekreteri ve Milletvekili Sunat Atun, UBP Milletvekilleri  Ahmet Kaşif, Hamza Ersan Saner, Dursun Oğuz, Erdal Özcenk ve UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay eşlik etti.

Konuşmalarında Kıbrıs konusundaki gelişmelerle 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, “biz çözüm istiyoruz ama karşımızdakiler oyalama, kendilerine uygun bir taviz ortamı bekleme niyetinde görünüyorlar” dedi.

“BİZ DOĞRU YOLDAYIZ”

Eroğlu, şöyle konuştu:

“Maalesef içimizdeki bazı kişiler sanki de barış, çözüm kendi tekellerindeymiş gibi konuşuyor. KKTC’de barış istemeyen yoktur. Herkes barış ister. Ama önemli olan halkın istediği, kabul edeceği, güven içinde yaşayacağı bir çözümdür. Rum lider iki kez masadan kaçtı. İlkinde döndü. İkincisinde kalktı ve bir daha masaya gelmedi. Şimdi kalkmışlar Eroğlu çözüm istemez diyorlar. Masadan kaçan Rum, masada olan ben, ama anlaşma istemeyen yine ben. Dünyada gerçekleri biliyor ama konjoktür gereği şu anda seslerini çıkarmıyorlar. Biz doğru yoldayız ve hedefimize mutlaka ulaşacağız.”

Rum liderliğinin, Türk askerinin geri dönmesini ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünün kaldırılmasını istediğini söyleyen Eroğlu, bugün Doğu Akdeniz’de ve Orta Doğu’da yaşananlara bakılması gerektiğini ifade etti. Eroğlu, Kıbrıs Türkü’nün Türk askerinin fiili varlığı sayesinde güvenlik şemsiyesi altında yaşadığını da kaydetti.

Eroğlu şöyle devam etti:

“Gelişmeler ispatlamıştır ki biz Kıbrıs konusunda nasıl olursa olsun bir çözüme evet diyemeyiz. Bulunacak çözüm öncelikle bugün  var olan barış ortamını koruyacak nitelikte olmalıdır. Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Yunanistan Savunma Bakanı Rumlara savaş uçağı almaları tavsiyesinde bulunuyor.Yunan alayına  görevinin Kuzey’e Yunan bayrağı dikmek olduğunu hatırlatıyor. Bu da demektir ki Syriza başa geldi ama hala barış, uzlaşma yolunda değiller. Bunu bilmeliyiz.  Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi bizim için olmazsa olmazdır. Bizler bir çözüm ararken, halkımızın mutlu olacağı, güven duyacağı, bugünlerimizi aratmayacak bir ortam istiyoruz.  Bulunacak çözüm, devamlı olması ve barışı koruması halinde anlamlı olacaktır. Bulunacak çözüm, uzun vadede çatışmaya yol açmamalıdır.”

Halkın kendisine gösterdiği, ilgi ve sevginin farkında olduğunu, tüm göstergelerin, anketlerin kendisini ikinciden açık farkla önde  gösterdiğini  savunan Eroğlu, seçimi birinci turdan bitireceklerinden emin olduğunu kaydetti.

Göreve geldiği günden bu yana bir yandan oluşturulan görüşmeci heyet, Danışma Kurulu, Halk Konseyi ve Meclis Platformu ile Kıbrıs görüşme sürecini yürüttüğünü, diğer yandan Anayasal görevlerini yerine getirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu şunları dile getirdi:

“Cumhurbaşkanlığı halka açılacak dedik, açtık. Çocuklar, gençler, sporcular, sanatçılarla çeşitli etkinlikler düzenledik, onlara hak ettikleri değeri verdik. Sosyal sorumluluk projelerine elimizden gelen her türlü desteği verdik. Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasını kurduk. Yeşile, çevreye, doğaya önem verdik. Örnek olsun diye Cumhurbaşkanlığı’nın önündeki harabe alanı bir parka  dönüştürüyoruz. Vakıflar Sineması’nı konser salonuna döndürme projemiz ilerliyor. Toplumsal birlik için önemli olan kulüplerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, sendikalarımızla diyaloga önem verdik. Yurdun dört bir tarafına ayrım yapmaksızın gittim, festivallerde, açılışlarda, diğer etkinliklerde halkımla iç içe oldum”.

1423995895.jpg

1423995967.jpg

1423995968.jpg

1423995970.jpg

1423995971.jpg

1423996012.jpg