Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu aşamasında, Anayasanın hazırlanmasında ve çok partili demokratik parlamenter sistemin kurumsallaşmasında değerli katkıları olan” Nejat Konuk’u devlet olarak unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını vurguladı.

Eroğlu, merhum Nejat Konuk’la tanıştığı ilk günden itibaren dost olduklarını ve dost kaldıklarını, birbirlerine hep karşılıklı sevgi ve saygıyla davrandıklarını ifade ederek, Konuk’a Allah’tan rahmet, ailesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Meclis eski Başkanlarından, eski Bakan ve Başbakanlardan Nejat Konuk’un ölümü dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu mesajında şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türk halkına uzun yıllar Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türk Cemaat Meclisi çatıları altında önemli hizmetler veren, UBP ve Meclis eski Başkanlarından, eski Bakan ve Başkanlarından Sayın Nejat Konuk’un ölümünü büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Nejat Konuk’un gerek 1974 Barış Harekatı öncesinde gerekse sonrasında halkımıza büyük hizmetleri olmuştur.

Rahmetli Nejat Konuk’un 1976 seçimlerinden sonra kurduğu ilk hükümette Eğitim, Öğrenim ve Kültür Bakanı olarak görev aldım. UBP çatısı altında bir süre, rahmetli Konuk genel başkan, ben Gazimağusa İlçe Başkanı olarak birlikte çalıştık.

Rahmetli Nejat Konuk, özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu aşamasında, Anayasamızın hazırlanmasında ve çok partili demokratik parlamenter sistemimizin kurumsallaşmasında yaptığı değerli katkılarla Kıbrıs Türk siyasi tarihindeki müstesna yerini çoktan almıştır.

Nejat Konuk’la tanıştığımız ilk günden itibaren dost olduk ve dost kaldık; hep karşılıklı sevgi ve saygıyla birbirimize davrandık.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına başsağlığı diliyorum.

Devlet olarak Nejat Konuk’u unutmayacağız, unutturmayacağız.”