Derviş Eroğlu “biz önümüzü görüyoruz. Olasılıkları görecek yetenek ve tecrübemiz var. Şimdi de hedefimiz 2015 yılı sonunda referandumdur. Olmuyorsa ne yapacağımıza halkımızla birlikte karar vereceğiz. Artık belirsizlik ortadan kalkmalı.Kimsenin  Rum anlaşmaz istemezken, uzlaşamdan kaçarken Kıbrıs Türk Halkı’nı ambargo ve izolasyon altında tutma hakkı yoktur.” dedi.

Eroğlu dün Esentepe ve Çatalköy’ü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Derviş Eroğlu cumhurbaşkanlığı seçimi ve Kıbrıs konusunda olası gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

Eroğlu’na temasları sırasında Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, Eğitim Bakanı Özdemir Berova, UBP Girne Milletvekilleri İzlem Gürçağ Altuğra ve Kutlu Evren ile eski milletvekili Necdet Numar eşlik etti.

“Bu akşam Acapulco Resotr Hotel’de büyük buluşma düzenliyoruz. KKTC insanına, bize oy vermeyi düşünen herkese açıktır” diye sözlerine başlayan Eroğlu, seçimlere 9 gün kaldığını anımsattı.

Bu sürenin iyi değerlendirilmesi çağrısında bulunan Derviş Eroğlu, sıkı çalışılması halinde seçimin birinci turdan bitebileceğini vurguladı.

19 Nisan’daki seçimde sandıktan KKTC halkını müzakere masasında temsil edecek liderin seçileceğini ifade eden Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“EİDE BENİ DOĞRULADI”

“Önümüzde 2 kritik yıl vardır. Bu bir yılda da halledilebilir. Ben aylardan beridir bunu söylüyorum. Geçtiğimiz günlerde BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Eide geldi ve ne dedi? Hedef 2015 yılında bu işi bitirmektir. 2015 yılı sonunda referanduma gitmektir dedi. Demek ki biz, önümüzü görüyoruz. Önümüze zaman içerisinde çıkması muhtemel planları da anlayacak yetenek ve tecrübemiz vardır. Benim 3 aydan beridir söylediğimi, Eide 1 saatlik basın toplantısında söyledi. Müzakerelere bırakıldığı yerden başlanacak. İkincisi bu yıl içerisinde referanduma gidecek şekilde kesintisiz bir çalışma isterim dedi. Benim aday olma nedenlerimin başında bu geliyor. Bir de UBP Ve DPUG’nin ısrarla aday ol demeleri de etken oldu. KKTC’ye inanan, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini savunan, vatandaşlarımız arasında ayırım yapılmaması gereken herkesten oy istiyoruz.”

“CTP DIŞINDA SUÇLAYAN YOK”

Kıbrıs Türk halkının, KKTC’ye sahip çıkan, güvenilir, tecrübeli ve sabırlı bir lider istediğine dikkat çeken Eroğlu, “ben sabırlı durdum ve Anastasiadis masadan kaçtı. Kaçtı ama suçlanan yine ben oldum. Beni CTP dışında ne ABD, AB ne de başka bir ülke suçluyor” dedi.

Eski cumhurbaşkanı Talat’ın 5 yıl müzakere masasında oturup da Kıbrıs sorununu neden çözemediğini soran Derviş Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“ANASTASİADİS ÖN KOŞULSUZ KALDIĞI YERDEN, MASAYA DÖNÜYOR”

“Çünkü karşısındakinin anlaşma istemediğini bildiği halde, Rumlar anlaşma istemez diyemiyorum. Sahadan kaçan takım hükmen mağlup olur; Anastasiadis masayı terk ettiği için dünya kendisini suçladı. Masaya önkoşul olmadan geliyor. Bırakıldığı yerden devam etmek üzere masaya geliyor. Buna rağmen hala içimizdekiler Eroğlu anlaşma istemez diyerek dünyaya yanlış mesajlar veriyor.  Eğer Rumlar bu uzlaşmazlıklarına devam ederse, bu kadar aşırı istekleriyle karşımıza çıkmaya devam ederlerse, ne yapacağımızı size sorarım. Kıbrıs Türk halkı alternatifsiz değildir. Alternatifsiz olursanız, Rum’un iki dudağı arasından çıkacak sözlere mahkum olursunuz. 

cb-eroglu-catalkoy-ziyaret-foto_1-(2).jpg

cb-eroglu-catalkoy-ziyaret-foto_1-(3).jpg

cb-eroglu-catalkoy-ziyaret-foto_1-(4).jpg

cb-eroglu-catalkoy-ziyaret-foto_1-(5).jpg

cb-eroglu-esentepe-ziyaret-foto_1-(2).jpg

cb-eroglu-esentepe-ziyaret-foto_1-(4).jpg

cb-eroglu-esentepe-ziyaret-foto_1-(5).jpg