Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.30’da gerçekleşen kabulde, Eroğlu, Eko Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ve Azerbaycan Soykırım Hakikatleri İçtimai Birliği Başkanı Ceyhun Alekbarov ile görüştü.

Azerbaycan Soykırım Hakikatleri İçtimai Birliği Başkanı Ceyhun Alekbarov, kabulün basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, Kıbrıs’taki sorunla Azerbaycan sorunlarının benzerlik gösterdiğini ve Türk dünyasının bir olmasının önemli olduğunu söyledi.

Yaptıkları temaslarda Azerbaycan’ın Karabağ sorunu gibi Kıbrıs sorununu da gündeme getirdiklerini söyleyen Alekbarov, Azerbaycan topraklarının Ermeni işgali olduğuna vurgu yaparak, Ermenilerin Azerbaycan’da giriştiği soykırımın aynısını Rumların da Kıbrıs’ta gerçekleştirmek istediğini belirtti.

Dünyanın bu haklı sesleri duymayıp, çifte standart uygulamasının Azerbaycan halkı ve Kıbrıs Türkü’nün Müslüman olmasından kaynaklandığını söyleyen Alekbarov, Azerbaycan’daki işgalin ve KKTC’nin tanınmamasının çok acı verici bir durum olduğunu ifade etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında, Azerbaycan’ın kurtuluş gününü kutladı ve buna katkısı olup, yaşamını yitirenleri rahmet, hayatta olanları da saygıyla andığını belirtti.

Ermenistan’ın halen Azerbaycan’da işgal ettiği topraklarda olmasının üzücü olduğunu kaydeden Eroğlu, buna Rusya ve dünyanın sessiz kaldığını ifade ederek, yakın bir gelecekte bu toprakların da özgürlüğüne kavuşmasını diledi.

Tanınmamış olmanın verdiği sıkıntıların yaşandığını ve bu durumda kardeş ülkelerle ilişkilerin önemli olduğunu belirten Eroğlu, dernek, birlik ve kuruluşların heyetlerinin başlattığı ziyaretlerin ileride devlet ve hükümet yetkililerine de yansıması ve bu ilişkilerin daha da gelişmesi ve ileriye taşınması dileğinde bulundu.

Eroğlu Azerbaycan ve Türk dünyasındaki diğer devletlere kapısının her zaman açık olduğunu sözlerine ekledi.