Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Tolga, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun adaylığının hayırlı olmasını temenni etti.

Emekliler Derneği olarak, mevcut binalarındaki sıkıntılar ve lokal hizmeti veremedikleri için yeni bina yapmaya çalıştıklarını belirten Tolga, temel atma törenine Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun da katıldığı bina projesinin 1. aşamasını tamamladıklarını kaydetti.

Yeni bina projesinin büyük olduğuna dikkat çeken Tolga, bina için bugüne kadar harcanan paranın bütçelerinden karşılandığını, ancak Mart ayında başlayacakları 2. aşama için katkıya ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Tolga, binanın 2. aşaması için uygun kalemi olan makamlardan katkı istediklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu da katkı istemek amacıyla ziyaret ettiklerini belirtti.

Tolga, binayı borçlanmadan tamamlamak istediklerine dikkat çekerek, aylık 32 bin TL’lik geliri olan derneğin borçlanmadan bu işin üstesinden gelemeyeceklerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Emekliler Derneği binası için ilk etapta 5 bin TL’lik katkı yapabileceğini belirterek, daha sonra yine neler yapabileceklerini gözden geçirebileceklerini söyledi.

Projenin temeli atılırken büyük olduğunu gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu,binanın ikinci katı bittikten sonra, diğer kısımlarının yavaş yavaş tamamlanabileceğini sözlerine ekledi.