Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleş Temur ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel de hazır bulundu.

TEMUR

Erciye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleş Temur kabulde yaptığı konuşmada, üniversite hakkında bilgi vererek, üniversitenin henüz 40 yılını doldurmamış genç bir üniversite olduğunu söyledi.

Temur, hayırsever Kayserillerin de katkılarıyla büyüyen üniversitenin son 5 yılda sadece Türkiye’de değil uluslararası alanda da tanınmış bir üniversite haline geldiğini anlattı.

Temur, YDÜ’yü ziyaret ettiklerini ve memnun kaldıklarını ifade ederek, KKTC adına gurur verici bir üniversite kurulduğunu ve bugün iki üniversite arasında imzalanan protokolle faydalı gelişmelere imza atılacağına inandığını söyledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, YDÜ ile Erciyes Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolünün memnuniyet verici olduğunu kaydederek, ülke ve üniversite adına Temur’a teşekkür etti.

Eroğlu, Kayseri’de çok hayırsever bulunduğunu, bunların yardımlarıyla üniversitedeki fakültelerin yapıldığını ve bunlara o kişilerin isimlerinin verildiğini ifade ederek aynı şeyin üniversite dışındaki okullar için de geçerli olduğunu belirtti.

Hem öğrenci hem de sanayi potansiyeli açısından Kayseri’nin önemine işaret eden Eroğlu, her Kayseri ziyaretinde sanayi bölgesine de gittiğini söyledi.

Vakıf üniversitesi kurulması konusunda ilgili yasanın kendi gayretleriyle Meclisten geçirildiğini de anımsatan Eroğlu, o dönemlerde “Kıbrıs’ta üniversite olmaz” şeklinde gelen eleştirilerle karşılaştıklarını fakat bugün gelinen noktada 77 bin öğrenciyle KKTC’nin muhtemelen nüfus başına en fazla üniversiteye sahip ülke olduğunu ifade etti.

KKTC’deki üniversitelerin dünya üniversiteleriyle yarışır seviyeye geldiğini de belirten Eroğlu, Erciyes Üniversitesi yetkililerine ziyaretten dolayı teşekkür ederken, Kayseri’deki öğretim üyelerine ve Kayseri Valisine selamlarını ileterek, üniversitenin başarılarının devamını diledi.

Kabulde konuk heyet Eroğlu’na çeşitli hediyeler sundu.