Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, halkın geleceğini bugünden daha güzel yapacak bir anlaşma arayışı içinde olduğunu belirtti. Eroğlu, “Halkımızı bir daha göçmen yapmayacak, Türkiye’nin garantisinde, huzur ve güven dolu bir gelecekte yaşaması için masada gerekli adımları atacağız” dedi.

Seçim bürosundan yapılan açıklamaya göre, Eroğlu bugün Güzelyurt’ta bir dizi ziyarette bulundu. Sabah saatlerinde önce Güzelyurt Belediyesi’ni ziyaret eden Derviş Eroğlu daha sonra sırasıyla Gaziler Derneği, Cypruvex Narenciye Tesisleri ve Dileker Narenciye Tesisleri’ni ziyaret etti.

Eroğlu’na ziyaretler sırasında UBP Güzelyurt Milletvekilleri Kemal Dürüst ve Dr. Ali Pilli, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, DP-UG İlçe Başkanı Türkay Tokel ile eski milletvekilleri Ahmet Çaluda ve Mutlu Atasayan eşlik etti.

“HALKIMIZIN GÖÇMEN OLMAYACAĞI BİR ANLAŞMA”

Derviş Eroğlu ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmadalarda, başlattığı müzakereleri sonuçlandırmak için aday olduğunu söyledi.

“Ya anlaşacağız. Anlaşamazsak da, bunu dünyaya göstereceğiz” diye konuşan Eroğlu, Kıbrıslı Türklerin yeniden göçmen olmayacağı, Türkiye’nin garantisinde bir anlaşmaya varmanın önemli olduğunu belirtti.

“GÜZELYURT’U DA İSTİYORLAR”

Derviş Eroğlu, Rum lider Anastasiadis’in masadan bahanelerle kalkmadan önce, müzakere masasında aşırı taleplerde bulunduğuna vurgu yaptı.

“Özellikle toprak konusunda aşırı taleplerde bulunuyorlar” diye konuşan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mağusa belediye sınırlarından itibaren Haspolat’a kadar Güney Mesarya’yı istiyorlar. Alayköy’den sonra Güzelyurt’a kadar uzanıyorlar. Güzelyurt ve bazı köylerle sahil şeridini istiyorlar. Kumyalı’dan itibaren de bütün Karpaz’ı istiyor. Salamis Harabeleri’ni, Aziz Barnabas Kilisesi’ni, Yeni Boğaziçi, Tuzla, Mormenekşe, Mutluyaka, Değirmenlik, Minareliköy, Demirhan ve Gökhan’ı da istiyorlar.”

“HALKIMIZIN GELECEĞİNİ DAHA GÜZEL YAPACAKSA…”

KKTC vatandaşları hakkında kimsenin söz söyleyemeyeceğine dikkat çeken Eroğlu, şöyle devam etti:

“Biz Kıbrıs Türk halkını mutlu edecek bir anlaşmaya imza koyarız. Halkımızın geleceğini daha güzel yapacaksa bir anlaşmaya imza koyarız. Biz kendi devletimize de sahip çıkarak bu görüşmeleri sürdürüyoruz. Çünkü bir devlet kurmak çok zordur. Sizler o günleri görmediniz, yaşamadınız. Ama bizler 1963’ten itibaren olayları yaşadık. Kıbrıs sorunu nedir; yaşarak öğrendik. İnşallah önümüzdeki 2 yıl içerisinde anlaşma olduydu, olmadıydı tartışmasını bitirir ve Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven içinde yaşayacağı bir ortamı devam ettiririz”