Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorunu bağlamında, önümüzdeki dönem bir deneme daha yapılacağını söyledi.

Eroğlu, BM Genel Sekreteri’nin dediği gibi bu sürecin de “end game” olacağını ifade ederek “bir zaman limiti içerisinde bu sorunu çözmeye çalışacağız” dedi.

Derviş Eroğlu dün akşam, Genç İş Adamları Derneği (GİAD)’ın  Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) onuruna Lefkoşa Merit Otel’de verdiği yemeğe katıldı.

Etkinlikte ilk sözü alan TÜGİK Başkanı Erkan  Güral, Eroğlu’nu aralarında görmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, “bizleri onurlandırdınız. Sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Eroğlu da konuşmasında, Anavatan Türkiye’den gelen iş adamlarının ülkemiz iş adamlarıyla işbirliği içerisinde olmasından mutlu olduğunu belirtti.

  Şu an seçim döneminin yaşandığını ifade eden Derviş Eroğlu, halkın oylarıyla KKTC cumhurbaşkanının seçileceğini söyledi.

KKTC’deki sistemden bahseden Eroğlu, “KKTC cumhurbaşkanı ayrıca müzakerecidir de. Bu seçimler bizim için önemlidir. Çünkü müzakere masasında halkın haklarını savunacak lider seçilecektir” dedi.

5 yıllık görev süresince 2Rum liderle görüştüğünü anlatan Eroğlu “Rumları iyi tanıyorum. Sadece istemesini bilirler. Halbuki müzakereler, karşılıklı al ver ile olur. Sürekli yalan söyleyerek halklarını çözüme hazırlayamadılar. Anlaşma olur, olmaz bir şey diyemem ama bir deneme daha deneyeceğiz. BM Genel Sekreter’i bu son oyundur demiştir. Önümüzdeki seçimden sonra bir zaman limiti içerisinde bu sorunu çözmeye çalışacağız” diye konuştu.

Anlaşma olmaması halinde Kıbrıs Türk halkının açıkta kalmayacağını ifade eden Eroğlu “sonuçta KKTC var” dedi. 

cb-eroglu-giad-tugik-merit-l.sa-toplanti-foto_1-(4).jpg

cb-eroglu-giad-tugik-merit-l.sa-toplanti-foto_1-(12).jpg