Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hayvancılar, çiftçiler ve narenciyecilerin ülke ekonomisine önemli değerler kattıklarını, halkın geniş bir kesimini oluşturduklarını belirterek, “Hükümet bu kesimlerin ödemelerini zamanında yapmalı, sıkıntı yaşamalarını önlemek için azami gayret sarf etmelidir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Eroğlu,  CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk’in “hayvancıların eylemini Cumhurbaşkanı Eroğlu tahrik ediyor” ifadesini ise “asılsız iddia” olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu açıklamasında şunları kaydetti:

“Hayvan Üreticiler Birliği’nin hak arayışı için yollara düşmesini, bazı önemli yollarımızın kapanmasını, Cumhuriyet Meclisimizin, Maliye Bakanlığımızın önünde yapılan eylemleri, polisle karşı karşıya gelinmesin üzülerek izliyorum.

Hayvancılarımız, çiftçilerimiz ve narenciyecilerimiz ülke ekonomisine önemli değerler katmaktadırlar ve halkımızın geniş bir kesimini oluşturuyorlar. Dolayısı ile hükümet bu kesimlerin ödemelerini zamanında yapmak, sıkıntı yaşamalarını önlemek, sorunlarını çözmek için azami gayret sarf etmelidir.

Gelinen noktada sorunların çözümü için hükümetin yükümlülüklerini yerine getirerek süt ve ürün bedelleri için ödeme yapması,  diyalog, karşılıklı anlayış ve güven gerekir.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Kutlay Erk’in BRT’de katıldığı bir programda, ‘hayvancıların eylemini Cumhurbaşkanı Eroğlu tahrik ediyor’ demesi ise asılsız bir iddiadır. Cumhuriyetçi Türk Partisi yetkilileri her hatalarında, her problem yaşayışlarında Eroğlu’nu hedef gösterme ve bundan siyasi çıkar bekleme huylarından vazgeçmelidir. Bunun ne kendilerine, ne ülkeye, ne de sorunların çözümüne bir faydası vardır.

Samimi temennim, hükümetimizin üreticilerimizin haklı istemlerine olumlu yanıt vermesi ve yılın en soğuk günlerinde  başlatılıp devam ettirilen  eylemlerin sona erdirilmesidir.”