Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bugün İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve beraberindeki heyeti kabul etti. Ziyarette YDÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Suat Günsel de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kabulde ilk sözü alan Söylet, YDÜ ile bir protokol imzaladıklarını belirterek, imzalanan protokolle sosyal bilimler bölümleri arasında çift diploma imkanı sağlanarak her iki üniversitenin de güçlerini birleştireceklerini söyledi.
Öğretim üyesi ve bilgi birlikteliği açısından planlamaların büyük ölçüde bittiğini ifade eden Yunus Söylet, “İnşallah önümüzdeki dönemde de öğrenci almak gibi bir amacımız var” dedi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise konuşmasında, işbirliği nedeniyle her iki üniversiteyi de kutladığını belirterek, kendisinin de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olduğunu söyledi.

Mezun olduğu üniversitenin, YDÜ ile işbirliği içinde olmasının kendisini memnun ettiğini belirten Eroğlu, “Bu işbirliğinin vereceği mesaj da önemlidir. Her iki üniversite yetkililerini de kutluyorum” dedi.

GÜNSEL

Suat Günsel de konuşmasında, kendilerine düşen görevin çalışmak olduğunu belirterek, “Bu bizim için ve ülkemiz için bir dönüm noktasıdır” dedi.