Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Anıtpark önünde düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenindeki konuşmasına, dün Dağlıca'da şehit olan askerlere rahmet dileyerek başladı.

En son terörist etkisiz hale getirene kadar bu mücadelenin devam edeceğini belirten Eroğlu, dışarıdan beslenen terörün mutlaka sona erdirileceğini, bu konuda güvenlik güçlerinin kararlı olduğunu belirtti.

"Hükümetimiz kararlıdır, askerimiz kararlıdır, polisimiz kararlıdır. Bunu gerçekleştirecek güçtedir" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Yıllar önce tören yapılan alanda Kuzey Kıbrıs'ta Rumların yaptığı zulme tepki göstermek için bir miting düzenledik. Afyonkarahisar'da bu meydana toplanan kalabalık, 'Kıbrıs bizim canımız, feda olsun kanımız' diye sloganlar atıyorduk. Şimdi ise 'Kıbrıs bizim canımız, feda olsun suyumuz' diye bağırıyoruz. Dün Anamur'da yapılan törenle asrın projesi olan KuzeyKıbrıs'a Su Temini Projesi'nin açılışını gerçekleştirdik. Şimdi Kuzey Kıbrıs Torosların suyunu içiyor."

Eroğlu, "Sadece son iki günde Polatlı, Akşehir Sultandağ ve Çay'da devasa tesisler açtık. Sultandağı'nda 15, Akşehir'de 15, Çay'da 14 tesis açtık. Oradan Aydın'a geçtik ve ardından da içinde barajların da olduğu 17 tesis açtık" dedi.

Manisa'da ise Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait 28, Sağlık Bakanlığına ait bir hastane olmak üzere 29 tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Eroğlu, "Sadece son 2 günde açılışı gerçekleştirilen yatırımların toplam maliyeti 2 milyar liradan fazladır. Bugün burada da toplam maliyeti 115 milyon TL'den 46 tesisin toplu temel atma ve açılışını gerçekleştiriyoruz. Bakın eski Türkiye nerede, yeni Türkiye nerede. Eskiden yatırımların temel atılır ama bitirilemezdi" diye konuştu.