Cumhurbaşkanı Eroğlu dün akşam Taşkınköy’ü ziyaret etti. Eroğlu’na Anamuhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu, bölge milletvekilleri Ersin Tatar, Tahsin Ertuğruloğlu ve Zorlu Töre de eşlik etti.

Bürosundan yapılan açıklamaya göre Taşkınköy’deki konuşmasında Eroğlu, önümüzdeki 2 yılın Kıbrıs konusunun hangi sonuca bağlanacağının belirginleşmesi açısından oldukça önemli olduğunu kaydetti.

“MÜZAKERELER ÇOK UZADI”

Eroğlu, “Kıbrıs müzakereleri bir sabır işidir. 1968’den beridir de görüşmeler yapılıyor.  Bu yüzden müzakerelerin bir takvimi olmalıdır. Başta AB ve BM bunu dikkate almalıdır” dedi.

Önümüzdeki dönem müzakerelerin oldukça çetin geçeceğine dikkat çeken Eroğlu, halkın kimin tecrübeli ve güvenilir olduğuna bakması gerektiğini söyledi.

Eroğlu, “Ülkenin geçmişini, bugününü bilen bir liderin masada olması şarttır” dedi.

“ÇÖZÜM İÇİN MASAYA OTURULMASI GEREKİYOR”

Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in masadan kaçtığını, şu an masada sadece kendisinin bulunduğunu söyleyen Eroğlu, masadan neden kaçtıklarının da önemli olduğunu belirtti.

“Anlaşma niyetinde değilsen ve en ufak bir fırsatı masadan kaçmak için kullanırsan, seninle anlaşma şansı oldukça azdır” diyen Eroğlu, bir anlaşmaya varma beklentisinin sürdürdüğünü söyledi.

Eroğlu, çözüm olup olmayacağının ancak masaya oturulmasıyla anlaşılabileceğine vurgu yaptı.

“BUGÜNDEN DAHA İLERİYE GÖTÜRECEK BİR ÇÖZÜM”

Derviş Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Al-ver sürecinden korktukları için masadan kalkmışlardır. Gelmiş geçmiş bütün Rum liderleri halklarına 40 yıldır yalan söylüyorlar. Herkesin malına döneceğini, Türkiye’den gelip de vatandaşımız olan kardeşlerimizin geri gideceğini, Türkiye’nin garantisinin ortadan kalkıp adadaki Türk askerinin geri döneceğini söylediler. Şunu bilmeleri gerekir ki; 1974 öncesine dönüş asla mümkün değildir. Bulunacak çözüm de bugünkü gerçekler ışığında olmalıdır. Aksi taktirde bugünden geriye gideceğiz. Bizim masadan bulmaya çalıştığımız çözüm, halkımızı düne götürmeyecek, bugünkü noktadan daha ileriye götürecek bir anlaşmadır.”

img_0754.jpg

img_0769.jpg