Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk Postaları'nın 51’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları ve aralarında eski Posta Dairesi müdürlerinin de bulunduğu daire yetkililerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Postaları’nın kurulduğu günü hatırladığını dile getirerek, o günlerden bugünlere gelen Posta'nın, Kıbrıs Türkü için önemini ve verdiği hizmetleri anlattı.

Posta Dairesi’nin hizmetlerine en iyi şekilde devam etmesi için hükümetlerin gerekli tedbirleri alması gerektiğine de dikkat çeken Eroğlu, Daire’de özellikle var olan kadroların boşaltılmaması ve buraya alınacak kişilerin teşkilat yasasına uygun şekilde alınması için hükümetlerin daha dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

Teknolojinin gelişmesiyle haberleşme şeklinin de değiştiğini belirten fakat Posta Dairesi’nin de hizmetlerini bu yönde değiştirip geliştirmesinin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Daire’nin 51’inci kuruluş yıldönümünü kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

EMİROĞULLARI: “POSTA’YLA HALKIN DÜNYAYLA HABERLEŞME ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLANDI”

Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları da, Kıbrıs Türk Postaları’nın 6 Ocak 1964’te kurulduğunu ve bugün de Posta’nın 51’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kendilerini kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kıbrıs Türk Postaları’nın kurulmasıyla devletin de temellerinin atıldığını dile getiren Emiroğulları, postanın ilk kurulduğu dönemlerde en etkili haberleşme şekli olduğunu ve Kıbrıs Türk halkının tüm dünyayla haberleşme özgürlüğünün sağlandığını belirtti.

“60 KİŞİNİN DAİREDEN AYRILMASI SIKINTI YARATTI”

Posta Dairesi’nin tüm olumsuzluklara rağmen nitelik değiştirdiğini ve 2009’da toplam tahsilat 26 milyon TL iken 2014’te 76 milyon TL’ye yükseldiğini söyleyen Emiroğulları, dairedeki bazı memurların başka dairelere gitmesini eleştirdi. Emiroğulları, kendisi müdür olduktan sonra toplam 60 kişinin başka dairelere aktarılması veya emekli emekliye ayrılmasıyla büyük sıkıntı yaşadıklarını anlattı.

Posta Dairesi’nin emekli müdürlerinden Yaşar Özcemoğlu da, Girne’deki dairede personelin çoğunun başka dairelere gitmesi yüzünden mektupların dağıtılamadığını söyledi.

Posta Dairesi Müdürü Emiroğulları görüşmenin sonunda Cumhurbaşkanı Eroğlu’na 2014 yılında çıkan tüm pulları ve ilk gün zarflarını takdim etti.