Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, İngiltere Kent bölgesinde okul izcileriyle gerçekleştirdikleri kampın ardından ülkeye dönen Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu  ve İzci Lideri Öğretmeni Serhat Bayar’ı kabul etti.

Gençlik Dairesi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Varoğlu, ziyarette yaptığı konuşmasında, İngiltere’deki kampın bir ilk olduğunu söyledi.

Katıldıkları kampın oldukça faydalı geçtiğini anlatan Varoğlu, izcilerin atıcılık, dağcılık, okçuluk gibi birçok sportif faaliyet gerçekleştirdiğini ve İngiltere’nin Kentish Express gazetesinde yer aldıklarını kaydetti.

İngiltere Kent bölgesindeki izcilerin de ülkeye gelerek kamp gerçekleştireceğini belirten Varoğlu, konuyla ilgili Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

EROĞLU: “AÇILIMLARI DESTEKLİYORUZ”

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu ve İzci Lideri Öğretmeni Serhat Bayar’ı başarılarından ötürü kutladı.

Şehit Tuncer İlkokulu’nun Kıbrıs Türk izciliğinin dünyaya açılan bir penceresi olduğunu kaydeden Eroğlu, böylesi açılımları desteklediklerini ve işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

İngiltere’den ülkeye gelecek izcilere de Lapta Gençlik Kampı’nda imkan yaratarak en iyi şekilde ağırlamaya hazır olduklarını belirten Eroğlu, böylesi hadiselerin gençlerin dünyaya açılımı ve ülkenin tanıtımı açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti.