Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in ’Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları’na yapılan öğretmen atamasının şahsının torpili ile gerçekleştirildiğine’ yönelik iddiasını kınadı.

Eroğlu bugün yazılı bir açıklama yaparak, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in kendisi hakkındaki iddialarına cevap verdi.

Elcil’in, söz konusu öğretmen ve eşinin kendisinin ahbabı olduğu, bu yüzden torpil yapıldığı yönünde iddialarda bulunduğunu belirten Eroğlu, “KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in öğretmenin sırf ahbabım olması gerekçesiyle hiçbir şeye dayanmadan böylesi bir açıklama yapmasını etik dışı buluyor ve kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

Otuz yıllık meslek hayatında herkese eşit olmayı ilke edinerek, hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmadan görevini devam ettirdiğini belirten Eroğlu, Atatürk Öğretmen Akademisi’nde de uzun yıllar görev yapmış bir eğitimci olarak, oradan mezun olan tüm öğrencilerle yani şimdiki öğretmenlerle iyi ilişkiler içerisinde olduğunu, olmaya da devam edeceğini kaydetti.

Söz konusu öğretmenin öğrencilerinden ve şimdiki öğretmen arkadaşlarından sadece biri olduğunu belirten Eroğlu, “İngiltere’de görev yapmak amacıyla sınava başvuran öğretmenlerin hemen hepsi tanıdığım ahbabım ve iyi ilişkiler içerisinde olduğum arkadaşlarımdır, böylesi bir ayrıma girmem mümkün değildir” ifadesini kullandı.

Eroğlu açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“ Soyadımdan dolayı değişik zamanlarda beni siyasetin içerisine çekmeye çalışan kişileri kınayarak, söz konusu olayla ilgili de haberim olmadığını kamuoyuna belirtmek isterim. KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ile de telefonla görüşmeye çalışmama rağmen benimle konuşacak bir şeyi olmadığını söylediğini ve görüşme yapmadığını ayrıca belirtiyorum. Hem Atatürk Öğretmen Akademisindeki eğitimcilik yıllarımda hem de Gençlik Dairesi Müdürlüğü görevim süresince görevlerimi layıkıyla yapmaya çalışmaktayım. Siyaset yapacak kişilerin benim sırtımdan soyadımı kullanarak siyaset yapmalarını şiddetle kınıyorum. Elcil’e şunu hatırlatmakta fayda var,  KKTC’de herkes herkesi iyi tanır, hatta zorlarsanız akraba bile çıkarsınız bir yerlerden. Bu kadar küçük bir toplumda sırf arkadaşımdır, dostumdur diye birilerini zan altında bırakmak, sırf soyadımdan ötürü beni acımasızca eleştirmek Elcil’e prim kazandırmaz”

Eroğlu, Elcil’e “topluma nifak tohumları ekmeyi bırakıp sevgi tohumlarının yeşermesi için çalışması” tavsiyesinde bulundu.