Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya kendilerini İslami bir örgütün üyeleri olarak tanıtan teröristlerce yapılan saldırı sonucu 12 kişinin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duyulduğunu” belirtti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Eroğlu saldırıyı kınadı ve Kıbrıs Türk Halkı adına Fransa Devleti ile halkına başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu mesajında şunları kaydetti:

“Terör, hangi gerekçeye dayandırılmaya çalışılırsa çalışılsın insanlıkla bağdaşmayan, lanetlenmesi gereken çağdışı bir olgudur.

Kimsenin, kendince bazı gerekçeler arkasına saklanarak dinler, halklar, farklı mezhepler arasına nefret tohumları ekme, nefret söylemleri yerleştirme ve teröre başvurup bundan fayda umma hakkı yoktur.

Dini, milli, kültürel farklılıklar dünyamız için bir çatışma nedeni değil zenginlik kaynağı olarak kabul edilmelidir. Kimse, diğerini ötekileştirmemeli, herkes bir birini farklılıklarına saygı duyarak sevgi ile kucaklayabilmelidir. Tüm dünya bugüne dek pek çok acıya neden olan terörizme karşı ortak bir tavır geliştirmeli ve daha fazla vakit kaybetmeksizin uygulamalıdır.

Fransa’daki son terör saldırısı da diğerler terör saldırılarında olduğu gibi Kıbrıs Türk Halkı’nı derinden üzmüştür. Dileğimiz saldırının faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmesidir.

Barış, refah ve güvenlik içinde tüm ülkelerin,  halkların, dinlerin, mezheplerin kardeşçe ilişkiler kurduğu bir dünya istiyoruz.”

Cumhurbaşkanı, terör saldırısında hayatını kaybeden polis ve gazetecilerin yakınlarına taziyelerini sunarak, “Fransa halkına sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.