Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Trabzon Dernekleri Federasyon Başkanı Mustafa Demir ve dernek yetkililerinden oluşan bir heyeti kabul etti.

Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada geçmişte Trabzon ziyaretinde karşılaştığı ilgiden duyduğu memnuniyetin altını çizdi ve 1974 sonrası Kuzey Kıbrıs’a yerleşen Trabzonluların, KKTC’yi vatan olarak benimsediğini, zaten neticede tüm Kıbrıslı Türklerin anavatanının da Türkiye olduğunu söyledi.

Kıbrıs sorununda ve müzakerelerde birlik beraberliğin önemini vurgulayan Eroğlu, “Kıbrıslı Türkler olarak birlik ve beraberliğimizi koruyabilir, Güney’e verdiğimiz mesajlar bir olursa müzakere masasında istediğimiz şekilde bir antlaşmanın yollarını açabiliriz belki…” dedi

Ülkede ayrımcılığın yaşanmadığını ve ayrımcılık düşüncesi taşıyanlara her zaman karşı olduklarını ifade eden Eroğlu, “Ayrımız gayrımız yok, neticede KKTC’yi vatan bilen ve vatan yapan, bu devlete sahip çıkan insanlarız” dedi. 

Eroğlu, Dernek yetkililerini KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DEMİR: “250 DERNEĞİN ÜST KURULUŞUYUZ”

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir de, Federasyon’un 20 yıl geçmişi bulunduğunu ve 250 derneğin bir üst kuruluşu olduğunu kaydetti.

Federasyon’un şoven veya radikal herhangi bir düşüncesi bulunmadığını ifade eden Demir, farklı ülkelerden hemşehri derneklerle işbirliği içerisinde olduklarını ancak KKTC’ye ayrı bir önem verdiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakerelerdeki duruşunu desteklediklerini kaydeden Demir, “Barışçıl bir yapınız var ve Güney’e verdiğiniz mesajları okuyoruz. Biz de Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak elimizden ne gelirse yapmaya, siyasete iletmeye hazırız” dedi.

Adada bir haksızlık yaşandığına inandıklarını belirten Demir, “Bir kısmını Avrupa Birliği’ne alıyorsunuz, bir kısmını almıyorsunuz” dedi.

KKTC’de yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluktan rahatsızlık duyacaklarını ifade eden Demir, KKTC ile işbirliği yapmaya her zaman hazır olduklarını da belirtti.

BÜYÜKYILMAZ

Türkiye’den gelen heyete eşlik eden KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz ise, Cumhurbaşkanı’na müzakerelerde destek ve inançlarının tam olduğunu vurguladı.

Kıbrıslı Rumlarla “bir uzlaşmaya gidilmesinin mümkün olmadığına inandıklarını” ifade eden Büyükyılmaz, 1974’ten sonra KKTC’ye yerleşen Trabzonluların müzakerelerde Eroğlu’nun kırımızı çizgilere sadık kalacağına inandığını dile getirdi.

Anavatan Türkiye’nin desteği ile Eroğlu’nun elinin müzakerelerde daha da güçleneceğine inandıklarını belirten Büyükyılmaz ayrıca ülkede milli davada “tek ses” olabilmenin önemini dile getirdi..