Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hayatını kaybeden eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile en sonra 3 ay önce görüştüklerini belirterek, Demirel'in yaptığı barajlarla hatırlanacağını söyledi.

Trabzon'da özel bir üniversitenin diploma törenine katılmak için Trabzon'a gelen KKTC eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Sümela Manastırı ziyaret etmek istedi. Ancak sağlığı nedeniyle manastıra çıkamazken, manastır yakınındaki bir restoranda dinlendi. Hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile yakın bir dostlukların olduğunu belirten Eroğlu, "Hem büyüğümü hem Türklük dünyasının ayrıca büyüğüydü. Yakın dostumdu. Yurtdışı ziyaretini en KKTC'ye yapmıştı. Rauf Denktaş beyin mezarını ziyaret etmişti. Benim Cumhurbaşkanlığı döneminde misafirim oldu. Gerek Başbakanlığı, gerek Cumhurbaşkanlığı döneminde kendisiyle çok yakın temaslarımız olmuştur. KKTC ile ilgili düşüncelerinden dersler çıkarmıştım. Özellikle Denktaş beyden sonra benim saygılı bir diyaloğu vardı. Hayat devam ediyor. Kimi geliyor, kimi göçüyor. Ama insanoğlu geride bıraktıklarıyla hatırlanacak. Rahmetlinin bıraktığı çok büyük eserler var. Gerek Türklük Dünyasına yapmış olduğu, gerekse Türkiye Cumhuriyetini demokrasisine vermiş olduğu hizmetler ve yapmış olduğu yatırımlar tabi özellikle barajlarla hatırlanacaktır. Rahmet diliyoruz" dedi.

"SAĞLIĞI İYİ DEĞİLDİ AMA KAFASI DİNAMO GİBİYDİ"

En sonra görüştüklerinde Süleyman Demirel'in sağlığının yerinde olmadığını ancak kafasının dinamo gibi olduğunu ifade eden Eroğlu, "En son 3-4 ay önce Kıbrıs'a gelmişti. Beraber yemek yedik sohbet ettik. Sağlığı iyi değildi, ama derler ya hani kafası dinamo gibi her şeyi tarihiyle zamanıyla hatırlayan her şeyi detaylı bir şekilde ortaya koyabilen özelliği devam ediyordu. Tıbbın bu konuda bir araştırma yapması gerekir diye düşünüyorum. Değerli bir insandı. Türkiye'nin hatta Türk Dünyasının büyüğüydü. Zaten tarih kendisini gelecek nesillere yaptıklarıyla aktaracaktır" diye konuştu.