3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 65. hükümetini kuran ve TBMM’den güvenoyu alan Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ı tebrik ederek, hükümete başarılar diledi.

Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’a tebrik mesajı gönderdi.

Eroğlu, mesajında; “Kıbrıs konusu ortak milli davamızdır. Bu davayı başarı ile yürüteceğinize bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler ışığında yarınlarımızı garantiye alacak bir siyaset izleyeceğinize de yürekten güveniyorum” dedi.

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Yıldırım’a gönderdiği mesaj şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 65’inci hükümetini kurmanız ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden güvenoyu almanız dolayısı ile sizi ve sizin şahsınızda Bakan arkadaşlarınızı tebrik eder, başarılar dilerim.

Sizlerin gayretleri ile Anavatan Türkiye’nin iç ve dış mihrakların tüm aksi çabalarına rağmen daha güvenli, refah ve huzurlu günlere doğu ilerleyeceğine, uluslararası alanda hak ettiği yeri alacağına inancım tamdır.

Kıbrıs konusu ortak milli davamızdır. Bu davayı başarı ile yürüteceğinize bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler ışığında yarınlarımızı garantiye alacak bir siyaset izleyeceğinize de yürekten güveniyorum.

Saygılarımla.”