Cumhurbaşkanı Eroğlu, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC’ye gelen Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Heyete Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da eşlik etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, Uran ve heyetini adada görmekten memnun olduğunu dile getirerek, böyle bir günde dünyaya birlik ve beraberliğin gösterilmesinin önemli olduğunu anlattı.

15 Kasımları Türkiye’den ve dünyadan misafirler, devlet ve hükümet yetkilileri ile kutlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Eroğlu,  Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin katkılarıyla büyük bir varoluş mücadelesi verdiğini ve sonunda  kendi devleti kurmayı başardığını vurguladı.

Konuşmasında müzakerelere de değinen Eroğlu, Rumların sudan sebeplerle müzakere masasından kalktığını anlattı.

Kendilerinin masadan kalkan taraf olmadığını, bu nedenle masaya dön çağrılarının yersiz olduğunu anlatan Eroğlu, masadan kalkan tarafın tekrar masaya dönmesi gerektiğini vurguladı.

Avrupa Parlamentosu’nda Kıbrıs sorunu ve doğal gaz aramaları konusunda alınan kararların yanlışlığına dikkat çeken Eroğlu, “Akdeniz’de bizim de hakkımız var” diye konuştu.

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletleri Rumları kışkırtacak kararlar yerine, onları müzakere masasına döndürecek kararlar almaya çağıran Eroğlu, uluslararası kuruluşlara Rumlara Kıbrıs’ta barışın sağlanmasına katkı sağlayacak telkinler yapmaya çağırdı.

ERSAN

Şehit Aileleri v e Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da, her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeş dernekleri olan Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ve beraberindeki heyeti, kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak için KKTC’ye davet ettiklerini kaydetti.

Kardeş dernekle devlet ve hükümet yetkililerine ziyaretlerde bulunacaklarını ifade eden Ertan Ersan, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı törenlerini birlikte izleyerek şehitlikleri ziyaret edeceklerini ekledi.

URAN

Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran da, 31. kuruluş yıldönümünde KKTC’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kıbrıs davasının milli bir dava olduğunu ve anavatan Türkiye’nin bu davada Kıbrıs Türklerinin yanında olduğunu kaydeden Uran, adada kalıcı adil bir barış olması dileğini ifade etti.

Rum tarafının uzlaşmacı olmayan bir tavır sergilediğini dile getiren Uran, Kıbrıs Türk halkının haklı varoluş mücadelesinin anlaşılması ve ambargoların kaldırılması temennisini dile getirdi.