Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu Thalassemia Derneği’ni ziyaret etti.

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Eroğlu, Thalassemia hastalarının yaşadığı sıkıntıları dinlendi.

Ziyarette ilk sözü alan dernek başkanı Ahmet Varoğlu, Eroğlu’nun derneği ve sorunları iyi bildiğini söyledi.

Mevcut Thalassemialıların düzenli ve kaliteli tedavilerinin devam etmesi için de bir çok faaliyet gerçekleştirildiğine dikkat çeken Varoğlu, “başta doktorlarımız ve ailelerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Kan sorununun devam ettiğini belirten Varoğlu, yeterli kan bulunamamasından dolayı sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

“Ne yazık ki son 5 yıldır tek bir özürlü istihdam edilememiştir” diye konuşan Ahmet Varoğlu, yasaya rağmen istihdamların gerçekleşmemesinden dolayı tepki ve üzüntü duyduklarını söyledi.

Eroğlu: “Yaşanan sıkıntılar üzücü”

Gerek başbakanlık gerekse de Cumhurbaşkanlığı döneminde Thalassemia Derneği’ne kapısının her zaman açık olduğunu söyleyen Eroğlu, yaşanan sıkıntıların üzüntü verici olduğunu belirtti.

Yaşanan kan sorununun farklı yöntemlerle çözülmeye çalışıldığını ifade eden Derviş Eroğlu, “her alanda sorunlar vardır. İnşallah ilerleyen günlerde daha da asgariye iner” dedi.

En büyük sorunların başında da izolasyonlar geldiğine dikkat çeken Derviş Eroğlu, “Kıbrıs sorununu yaratan Rumlar ve Yunanlılardır. Ancak cezalandırılan da bizleriz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası müzakere masasında sonuç alma imkanının olacağına işaret eden Eroğlu, müzakerelerin 47 yıldır devam ettiğini ve artık bir zaman limiti içerisinde tamamlanması gerektiğini söyledi.

cb-eroglu-thalesemia-dernegi-kabul-(2).jpg

cb-eroglu-thalesemia-dernegi-kabul-(3).jpg

cb-eroglu-thalesemia-dernegi-kabul-(4).jpg